NASA: Συγκλονιστικό βίντεο - Το Βόρειο Σέλας όπως το βλέπουν οι αστροναύτες

Εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς από...το διάστημα

NASA: Συγκλονιστικό βίντεο - Το Βόρειο Σέλας όπως το βλέπουν οι αστροναύτες

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά από το Βόρειο Σέλας αποκαλύπτεται στο βίντεο που δημοσιεύει η NASA, στο οποίο αποτυπώνεται το μαγευτικό Aurora Borealis μέσα από τα μάτια των αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

 

Αυτές τις μαγευτικές εικόνες βλέπουν οι αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα. Το βίντεο καταγράφει σε time lapse, το Σέλας πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.  

NASA: Αυτός είναι ο απόκοσμος ήχος μιας μαύρης τρύπας

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο προκαλεί δέος κι από άλλα σημεία πάνω στη γη στο βόρειο αλλά και στο νότιο ημισφαίριο, όπως είναι η Αλάσκα, η Γροιλανδία, οι χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου, η Τασμανία κι η Νέα Ζηλανδία. 

Πως δημιουργείται το Σέλας

Ηλεκτρόνια υψηλής ενέργειας, παγιδευμένα από το γεωμαγνητικό πεδίο, κινούνται ελικοειδώς κατά μήκος των δυναμικών του γραμμών και πλησιάζουν την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, όπου συγκρούονται με άτομα και μόρια αζώτου και οξυγόνου και τα διεγείρουν ενεργειακά. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται το φαινόμενο Σέλας. Πιο συγκεκριμένα, εκπέμπεται η περίσσεια ενέργειας υπό τη μορφή ορατής ακτινοβολίας από τα διεγερμένα άτομα και μόρια προκειμένου να επανέλθουν στην αρχική, σταθερότερη κατάσταση ενεργειακής ισορροπίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top