Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πύραυλο σε σιδηροδρομικό σταθμό

Ζελένσκι: Μπορεί να ανέβει ο αριθμός των θυμάτων

Έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η πληγωμένη χώρα γιόρτασε 31 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης / Φωτογραφία από twitter/ Maria Avdeeva

Εικοσιδύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός από τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 15 νεκρούς. «Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σήμερα από το ρωσικό πλήγμα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντρική Ουκρανία», ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μόλις έλαβα μια πληροφορία για ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ σε βαγόνια στον σταθμό του Τσάπλινο. Τέσσερις βαγόνια φλέγονται», ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απίστευτα μέτρα από Γερμανία: Σβήνουν φώτα και θέρμανση για εξοικονόμηση

Το Τσάπλινο απέχει 145 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ.

ΗΠΑ: Στέλνουν 3 δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι βαρύτερος. Αυτή είναι η ζωή μας καθημερινά».

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Το πλήγμα αυτό σημειώνεται την ώρα που η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πόλεμος με τη Ζερλέ μπήκε σήμερα στον έβδομο μήνα του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top