Βίνικ: Επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Γαλλία ο καταζητούμενος Mr Bitcoin 

Δικαστική διαμάχη ΗΠΑ – Ρωσίας – Γαλλίας για την έκδοσή του  

Βίνικ

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του Ρώσου «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ, καθώς όπως μετέδωσε το Euronews, o Γάλλος δικηγόρος του Ρώσου καταζητούμενου από τις ΗΠΑ Φρεντερίκ Μπελό, υποστηρίζει ότι με την έλευση του Αλεξάντερ Βίνικ στην Ελλάδα  - στην οποία ζούσε επί 2,5 χρόνια - ανοίγει ο δρόμος για την έκδοσή του στην Αμερική. 

Στον Άρειο Πάγο ο «Mr.Βitcoin» για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ μετά την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης

Κατά τον ίδια πηγή το εφετείο στην Γαλλία επικύρωσε τη απόσυρση του αμερικανικού αιτήματος έκδοσης του Βίνικ, προς τις γαλλικές αρχές.

Ωστόσο όπως λέει η Φρεντερίκ Μπελό στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti η Αθήνα έχει ζητήσει την έκδοσή του και στην Ελλάδα ισχύει άλλο αμερικανικό αίτημα έκδοσης στην Ουάσινγκτον.

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, αλλά την έκδοσή του είχαν ζητήσει και η Γαλλία και οι ΗΠΑ, καθώς και η Ρωσία, χώρα της καταγωγής του. 

Στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης ο «μάγος των Bitcoin» - Πότε αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του

 Η ελληνική περιπέτειά του τελείωσε το 2017 με την έκδοσή του στη Γαλλία, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Στις ΗΠΑ κατηγορείται από τις αρχές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων BTC. Οι αμερικανικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για δισεκατομμύρια δολάρια που ξεπλύθηκαν κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Στην Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη ενώ αν εκδοθεί στις ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη έως και 55 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top