Ερντογάν: Ανακοινώνει προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ

Ελληνοαμερικανικές πηγές αναφέρουν προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Έντονη φημολογία υπάρχει στις ΗΠΑ πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχομένων εδαφών της Κύπρου στις 20 Ιουλίου που ενδεχομένως να μεταβεί στην περιοχή για την επέτειο της εισβολής του 1974.

Ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» και τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να ανακοινώσει την προσάρτηση των κατεχομένων στις 20 Ιουλίου.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Απειλεί με γεωτρύπανο μέσα στον Αύγουστο

«Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου. Το σενάριο που επικρατεί, είναι ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχομένων» είπε χαρακτηριστικά.

«Έπειτα από πολλά χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν δώσει έμφαση στις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί, τους επόμενους δύο-τρεις μήνες, Αμερικανός πρέσβης στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο οποίος θα είναι άνθρωπος που εμπιστεύεται και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ» συμπλήρωσε.

Για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί η Τουρκία, ο κ. Ζεμενίδης εξήγησε πως «βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με την Τουρκία και ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που αρνείται. Το Κογκρέσο λοιπόν διαμηνύει ότι με το να αποκλείει ο Ερντογάν τον διάλογο με την Ελλάδα, βάζει ταυτόχρονα ο ίδιος εμπόδιο σε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16».

Τον «χαβά του» ο Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα 

«Το Κογκρέσο έχει πάντα πάρει σκληρή θέση και υπό την προεδρία Τραμπ και τώρα, έναντι της Τουρκίας και με τα F-35 και τώρα με τα F-16. Η Ελλάδα είναι κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα F-35, καθώς έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι αξιόπιστος σύμμαχος, έχει δείξει τις ικανότητές της και η Αμερική θα επενδύσει σε αυτές τις αμυντικές σχέσεις. Το Κογκρέσο στέλνει με την πρόσφατη τροπολογία σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι φτάνει πια, αν θέλετε να είστε σύμμαχος και να πάρετε τα F-16 δεν σας λέμε ποτέ, αλλά να μας αποδείξετε ότι είστε όχι μόνοι σύμμαχος της Αμερικής, αλλά και στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

 «Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Αμερική. Εδώ άλλοι Ελληνομερικανοί λένε ότι, αν γίνει θερμό επεισόδιο, τότε θα μπει μέσα η Αμερική. Όχι, η δουλειά της Αμερικής τώρα είναι να παίξει τον ηγετικό ρόλο που έχει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει απίθανο το θερμό επεισόδιο. Και εδώ φταίει μόνο η Τουρκία. Η Ελλάδα δεν πηγαίνει πάνω από το έδαφος της Τουρκίας, η Τουρκία πηγαίνει πάνω από το ελληνικό και πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο πρόεδρος και να πει "αυτά σταματάνε, αν θέλετε να συνεχίσουν οι σχέσεις, αυτά σταματάνε"» είπε αναφερόμενος στις Τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top