Κούβα: Στους 47 οι νεκροί από την έκρηξη σε πεντάστερο ξενοδοχείο 

Η έκρηξη είχε σημειωθεί στην Αβάνα, κοντά στο ξενοδοχείο Saratoga

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Κούβας με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 47.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πολύνεκρη έκρηξη σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Κούβα, καθώς χθες μια 44 χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο, υποκύπτοντας στα τραύματα της και ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 47.

Κούβα: Στους 31 οι νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα

«Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες η Βανέσα Σέρα Σούρις, 44 ετών, πέθανε. Νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Τραγικές στιγμές στην Αβάνα

Σε έκρηξη αερίου οφείλεται το δυστύχημα 

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε την 6η Μαΐου, οπότε το πολυτελές ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη αερίου. 

Ελευσίνα: Τραγωδία με ανθυποπλοίαρχο που σκοτώθηκε από έκρηξη πυροσβεστήρα

47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα μετά την έκρηξη κι ακόμα 99 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται έως τώρα στο νοσοκομείο. 

Πάτρα: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ - Προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη

Το ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας ετοιμαζόταν να ξανανοίξει μετά από δύο χρόνια που είχε παραμείνει κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το νεοκλασικά, Saratoga, που βρισκόταν στην παλιά πόλη, είχε βάλει λουκέτο τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω Covid, και την περίοδο που σημειώθηκε το δυστύχημα, πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης με σκοπό να επαναλειτουργήσει. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν προορισμός πολλών διασημοτήτων, όπως είναι ο Μικ Τζάγκερ, η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα. 

Ισχυρότατη έκρηξη στο Μενίδι – Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα

Το κτίριο μοιάζει με «βομβαρδισμένο»

Η ανέγερση του κτιρίου έγινε το 1880 οπότε με σκοπό να στεγάζει εμπορικά καταστήματα, το 1993 έγινε ξενοδοχείο και το 2005 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top