Νέα απειλή Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν»

«H Τουρκία δε θα κάνει υποχωρήσεις από τα δικαιώματα της στο Αιγαίο»

Καθημερινές είναι πλέον οι απειλές που εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα. Σήμερα, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP δήλωσε πως «η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν αν συνεχίσει να μας βάζει απέναντί της». 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε ξανά για την άσκηση EFES στη Σμύρνη και την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», είπε. 

«Εξουσιοδότηση για Λιβύη ζητά ο Ερντογάν ώστε να επιτεθεί στην Ελλάδα!»

Δεν παρέλειψε φυσικά να προκαλέσει ανοιχτά, δηλώνοντας πως η Ελλάδα είναι «κακομαθημένη» και «πρόθυμα βάζει την Τουρκία απέναντί της». 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη Μικρασιατική καταστροφή, απειλώντας τους Έλληνες πως «πρέπει να κοιτάξουν στο παρελθόν» και πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

«Στη Σμύρνη, όπου πήγαμε με αφορμή την άσκηση EFES 2022, μεταφέραμε τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές τους, και βρεθήκαμε μαζί με τις οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Όπως πάντα στην ιστορία, γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στη χώρα μας μέσω της Ελλάδας, το οποίο μας έχουν εξαπολύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι ή προσποιείται ότι είναι εθελοντής σε αυτό το παιχνίδι. Όπως γνωρίζετε, οι κομπάρσοι που είναι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, χτυπημένοι, ακόμη και σπασμένα χέρια και φτερά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το όνομά τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ακολουθήσει».

Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματά μας»

«Θα διατηρήσουμε πάντα την ύπαρξή μας ως παγκόσμια, πολιτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 «H Τουρκία δε θα κάνει υποχωρήσεις από τα νόμιμα δικαιώματα της στο Αιγαίο»

Στο μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα πως σύμβουλοι του Ερντογάν είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των ΗΠΑ στο Βερολίνο. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, και ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Γενς Πλότνερ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λάβγκροβ και ο γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων και ασφάλειας στο γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, Φιλίπ Ερέρα.

Τουρκία: Το 2023 η λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Συζήτησαν για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο, το θέμα των Σουηδών στην Ουκρανία όπως και για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 29-30 Ιουνίου και τη στρατηγική της σημασία, καθώς και για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Η τουρκική προεδρία με επίσημη ανακοίνωσή της πριν από λίγο αναφέρει: «H Τουρκία δε θα κάνει υποχωρήσεις από τα νόμιμα δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να καταβάλει προσπάθειες για την ανάπτυξη διπλωματικών λύσεων σε περιφερειακές και παγκόσμιες κρίσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top