Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στέλνει σκληρό μήνυμα στην Τουρκία

«Θα αντιδράσουμε σκληρά αν απειληθεί κράτος-μέλος μας»

Σκληρό μήνυμα την Τουρκία, η οποία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προκλητική ρητορική, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κρίστιαν Λίντνερ ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν επιτρέπεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ».

Μητσοτάκης: Η φράση που φούντωσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων, δηλώνοντας πως το Βερολίνο θα αντιδράσει σκληρά έναντι όποιου απειλεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε επαφές συνομιλιών και μία διπλωματική συμφωνία, υπό την προϋπόθεση η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία να γίνονται σεβαστές», είπε.

Επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη

O Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στην οικονομία, τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες και η οικονομική εξέλιξη δείχνει ότι αυτές ήταν επιτυχημένες».

Όπως, είπε πλέον «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο με τον τερματισμό της ενισχυμένης εποπτείας των ελληνικών δημοσιονομικών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top