Κορωνοϊός: Η Σαγκάη οδεύει προς την έξοδο από το lockdown

Επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους αυστηρούς περιορισμούς

Μετά το αυστηρό lockdown στη Σαγκάη, η κινεζική πόλη οδεύει προς την άρση των αυστηρών περιορισμών για τον κορωνοϊό. Οι σκληρές εικόνες από την κινεζική πόλη είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σαγκάη: «Πέθαναν» ασθενή με κορωνοϊό - Τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ζούσε

Η Σανγκάη, το οικονομικό κέντρο της Κίνας, παρουσίασε σήμερα νέα σχέδια για την έξοδο από το lockdown καθώς οδεύει προς την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά η ευρεία οικονομική ανάκαμψη ακόμα απέχει, καθιστώντας επείγουσα την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα στήριξης.

Σανγκάη

Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων, που αναμένεται να βγει επίσημα από το lockdown την 1η Ιουνίου, χαλαρώνει προσεκτικά τους περιορισμούς της COVID-19, επιτρέποντας σε περισσότερους κατοίκους να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού.

 

 

Επιστρέφει στην κανονικότητα η Σαγκάη από 1η Ιουνίου - Ποιοι περιορισμοί αίρονται

Αξιωματούχοι στην πόλη δήλωσαν σήμερα ότι οι μαθητές στη δευτεροβάθμια μπορούν να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα από τις 6 Ιουνίου, ύστερα από αναφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα επιτραπεί να ξανανοίξουν, αν και σταδιακά, από την 1η Ιουνίου.

Η Σανγκάη ανακοίνωσε 338 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης για τις 25 Μαΐου, τον χαμηλότερο αριθμό τους από τα μέσα Μαρτίου και συγκριτικά με δεκάδες χιλιάδες που καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα της έξαρσης τον Απρίλιο.

Η πόλη έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί από τις αρχές Απριλίου. Άλλες πόλεις που δεν είναι υπό το ίδιο περιοριστικό καθεστώς, αλλά στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα για την COVID, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Πεκίνο, επίσης προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις τοπικές τους οικονομίες.

Σανγκάη

Η Σαγκάη επιστρέφει στην κανονικότητα μετά το σκληρό lockdown - AP Image

Σε μια απαισιόδοξη άποψη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε χθες ότι οι δυσκολίες της σε κάποιους τομείς είναι ακόμα μεγαλύτερες συγκριτικά με το 2020, όταν επλήγη αρχικά η Κίνα από την πανδημία. Η Κίνα θα προσπαθήσει να πετύχει «ικανοποιητική» αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λι σε χιλιάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους από όλη τη χώρα σε διαδικτυακή συνεδρίαση.

«Η ασυνήθιστη συνεδρίαση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επίσημων προαναγγελιών, με ολοένα και πιο επείγοντα χαρακτήρα, τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από το κύμα των lockdowns για την COVID-19», ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές της Gavekal Dragonomics. «Το υψηλόβαθμο ενδιαφέρον που δίδεται με επείγοντα τρόπο στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων επιθετικών μέτρων στήριξης τις επόμενες εβδομάδες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top