Ουκρανία: «Σφοδρές μάχες και συγκρούσεις στο εργοστάσιο Αζοφστάλ»

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τους Ουκρανούς

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία. Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ, όπου υπάρχουν άμαχοι. Διαψεύδει το Κρεμλίνο.

Ουκρανία: Νεκρός ο μαχητής του Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μια «σφοδρή επίθεση», με τη στήριξη αρμάτων μάχης και πεζικού, εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ, της τελευταίας εστίας ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ένας διοικητής του τάγματος Αζόφ, που υπερασπίζεται τις εγκαταστάσεις. 

Ουκρανία: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ετοιμάζει η ΕΕ

πόλεμος στην Ουκρανία

«Μια σφοδρή επίθεση στην περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με τη στήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, με απόπειρες αποβίβασης στρατευμάτων, με τη βοήθεια σκαφών και ενός μεγάλου αριθμού δυνάμεων του πεζικού», δήλωσε ο Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, σε ένα βιντεομήνυμα στο Telegram. 

Η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ουκρανία - Γιατί γενικεύει τον πόλεμο

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο διέψευσε τους ισχυρισμούς των Ουκρανών: «Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση αυτή τη στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Πρόσθεσε, δε, ότι οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε θέσεις βολής». 

Αζοφστάλ

«Έχουμε χάσει επαφή με τα αγόρια», λένε οι Ουκρανοί

«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Azovstal σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι σε ασφάλεια ή όχι.

Όπως είπε, το βαρύ πυροβολικό, τα άρματα μάχης (και) η αεροπορία συμμετέχουν σε αυτή τη ρωσική επίθεση καθώς και πλοία που προσέγγισαν στις ακτές, καθώς η περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται κατά μήκος της Αζοφικής θάλασσας.

«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο. Έχουν συγκρατήσει τον εχθρό επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος», πρόσθεσε.

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν εκατοντάδες άμαχοι αλλά και παιδιά που περιμένουν να διασωθούν. «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30 ψυχές», είπε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top