Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο Ρώσος αρχιστράτηγος, Αντρέι Κολέσνικοφ

Ο τρίτος στρατηγός της Ρωσίας που σκοτώνεται μέσα σε οκτώ ημέρες

Νεκρός Ρώσος συνταγματάρχης, στενός φίλος του Πούτιν, σε ενέδρα Ουκρανών - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (10/3)

Ακόμα ένας Ρώσος στρατηγός, ο τρίτος κατά σειρά, σκοτώθηκε στην Ουκρανία μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες σε ένα ακόμη καταστροφικό πλήγμα στην άγρια εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Αρχιστράτηγος Αντρέι Κολέσνικοφ της 29ης Ρωσικής Στρατιάς ήταν το τελευταίο, υψηλόβαθμο θύμα του πολέμου σήμερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Στην εισβολή πιστεύεται ότι συμμετέχουν 20 Ρώσοι στρατηγοί.

Δυτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη Daily Mail, δήλωσαν ότι οι πολλαπλές απώλειες υποδηλώνουν ότι οι στρατηγοί πρέπει να μετακινηθούν στο μέτωπο, επειδή τα ρωσικά στρατεύματα είτε δεν μπορούν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, είτε φοβούνται να προχωρήσουν.

Ο θάνατος του Κολέσνικοφ έρχεται τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Βιτάλι Γκερασίμοφ, 45 ετών, του πρώτου υποδιοικητή του 41ου Στρατού της Ρωσίας.

Ο στρατηγός συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και στην προσάρτηση της Κριμαίας, κερδίζοντας μετάλλια από αυτές τις εκστρατείες.

 

 

Σύμφωνα με αναφορές, ο Γκερασίμοφ ήταν γιος του Βάλερι Γκερασίμοφ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σκοτώθηκε και ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, 47 ετών, αναπληρωτής διοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Σύμφωνα με όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπολεμιστής του Σεργκέι Τσίπιλεφ, πέθανε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Ο Σουχοβέτσκι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στη Μαριούπολη, η οποία βρισκόταν εδώ και μέρες υπό βάναυση πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top