Ουκρανία: Διασώθηκαν οι ναυτικοί του πλοίου που βυθίστηκε μετά από έκρηξη

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Όλα όσα συνέβησαν χθες σε Χάρκοβο και Κίεβο, από το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (2/3/22)

Σώοι περισυλλέκτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα οι έξι ναυτικοί μετά τη βύθιση εσθονικού φορτηγού πλοίου στα ανοικτά των ουκρανικών ακτών. Το πλοίο φέρεται να έπεσε σε νάρκη που προκάλεσε έκρηξη, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. 

Ουκρανία: Πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο με σημαία Μπανγκλαντές

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του ουκρανικού Λιμενικού, τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Τσερνομόρσκ επειδή παρέμειναν για ώρες υπό πολικές θερμοκρασίες μέσα στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους. 

Ρωσική αεροπορική επιδρομή σε σχολεία - Τουλάχιστον εννέα νεκροί

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε δύο σχολεία και σπίτια στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο με συνεχείς βομβαρδισμούς

Την είδηση έκανε γνωστή ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Τσάους, ο οποίος έγραψε σε διαδικτυακή ανάρτηση ότι «το έργο των διασωστών βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, προς το παρόν υπάρχουν εννέα νεκροί και τέσσερις τραυματίες».

«Δύσκολη αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση στο Κίεβο»

Η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι «δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Δεν υπήρξαν απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρόσθεσε ο Κλίτσκο, σημειώνοντας ότι οι εκρήξεις τη νύχτα οφείλονταν στην κατάρριψη από τα ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικών πυραύλων που εκτοξεύονταν εναντίον της πρωτεύουσας.

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία / AP Images

Ο δήμαρχος του Κιέβου πρόσθεσε εξάλλου ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις συστήματος θέρμανσης από τον βομβαρδισμό τους χθες, Τετάρτη, από τις ρωσικές δυνάμεις θα επιδιορθωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη Μαριούπολη»

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε σιδηροδρομικές συνδέσεις για να εμποδίσουν την απομάκρυνση των αμάχων, δηλώνει σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες έχουν προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης και οι τοπικές αρχές έχουν ανάγκη μια κατάπαυση του πυρός για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο ίδιος.

«Οι εισβολείς προσπαθούν συστηματικά και μεθοδικά να αποκλείσουν την πόλη της Μαριούπολης», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top