Γαλλία: Επιστρέφουν οι χειραψίες και τα φιλιά!

Υποχρεωτικό το green pass για παιδιά 12-17 ετών σε Γαλλία και Ιταλία

Στη Γαλλία, τη χώρα με τη φήμη των παθιασμένων εραστών, πολλοί ερωτευμένοι αποφεύγουν να έρθουν πολύ... κοντά λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει ακόμη και για τους απλούς γνωστούς. Τα φιλιά και οι χειραψίες επιστρέφουν.

Το γαλλικό φιλί περνάει «κρίση» λόγω κορωνοϊού, όμως ο κλασσικός χαιρετισμός στο μάγουλο φαίνεται ότι επιστρέφει δυναμικά στη χώρα του Μολιέρου καθώς το 70% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν το ρισκάρουν και προτιμούν το  «la bise» δηλαδή ένα φιλί στον αέρα σε κάθε μάγουλο. 

Γαλλικό φιλί ζευγαριού με θέα την Παναγία των Παρισίων- φωτογραφία ΑΡ

Γαλλικό φιλί ζευγαριού με θέα την Παναγία των Παρισίων- φωτογραφία ΑΡ

Γαλλία: Υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για παιδιά 12 έως 17 ετών

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά άνω των 12 ετών είναι το ίδιο αυστηρά με τους ενήλικες κάτι που δε συμβαίνει στη χώρα μας. Το υγειονομικό πάσο είναι υποχρεωτικό στη Γαλλία.  

«Αλλάζουν τα πράγματα για παιδιά άνω των 12 ετών και πλέον υποχρεωτικά θα πρέπει να πηγαίνουν σε χώρους όπως κινηματογράφους, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήρια θα πρέπει να έχουν το πάσο υγείας. Στις ηλικίες 12-17 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα τα 6 στα 10 παιδιά» σημείωσε η Κλειώ Σακκά, κάτοικος του Παρισιού.

Ιταλία: Απαραίτητο γίνεται το υγειονομικό πάσο και για τα παιδιά

Την ίδια πολιτική ακολουθούν και στην Ιταλία όπως εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Βαλεντίνα Μπερτολίνι, η οποία ζει στο Μιλάνο και έχει δύο παιδιά. 

«Για να κάνουν σπορ, να πάνε γυμναστήριο, να πάνε στο κολυμβητήριο, να πάνε σινεμά, θέατρα, συναυλίες χρειάζονται το λεγόμενο green pass, το οποίο μπορείς να αποκτήσεις είτε με ένα τεστ αρνητικό, είτε αν έχεις ένα πιστοποιητικό ότι έχεις νοσήσει κι είσαι καλά πλέον ή το εμβόλιο. Το green pass το παίρνεις 12 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου» είπε. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top