Εμβόλιο Pfizer: Πήρε την πλήρη έγκριση από τον FDA

Απόφαση ορόσημο στο μέτωπο της πανδημίας

 Πήρε την πλήρη έγκριση από τον FDA το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πλήρη έγκριση από τον FDA πήρε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/ BioNTech, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο αμερικανικός οργανισμός έδωσε το τελικό «ναι» για τη χορήγηση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 16 ετών.

«Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας Covid-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν», δήλωσε η εκπρόσωπος του FDA.

«Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Εκτιμάται ότι η χορήγηση πλήρους άδειας στο συγκεκριμένο σκεύασμα θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, προκαλεί νέα αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top