ΕΜΑ: Αξιολογεί φάρμακο για τη θεραπεία ασθενών κορωνοϊού με πνευμονία

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο

Στο μικροσκόπιο των ειδικών και άλλες περιοχές της Ελλάδας με αυξημένο ιικό φορτίο / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (18/7)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι αξιολογεί αίτηση για τη χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ πρόσθεσε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα από δύο συνεχιζόμενες κλινικές μελέτες που ερευνούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

HΠΑ - Προειδοποίηση CDC: «Έρχεται η πανδημία των ανεμβολίαστων»

To Kineret, το οποίο έχει επί του παρόντος άδεια για τη θεραπεία αριθμού φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία παρασκευής φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες Sobi.

Το φάρμακο αυτό μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει τη δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή.

«Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή και η βλάβη των ιστών που συνδέεται με την COVID-19», σημειώνει ο EMA, προσθέτοντας ότι αναμένει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του τον Οκτώβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top