Pfizer: Ερευνάται ο θάνατος 13χρονου στις ΗΠΑ, μετά τη δεύτερη δόση

Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα - Πέθανε στον ύπνο του

Περισσότεροι από 605.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, εξαιτίας του κορωνοϊού- βίντεο Reuters

Tον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ερευνούν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ο Τζέικομπ πέθανε στον ύπνο του στις 13 Ιουνίου, τρεις ημέρες αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με όσα είπε ο θείος του παιδιού στο Detroit Free Press. Το αγόρι ήταν υγιές και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. 

ΗΠΑ: Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν ανεμβολίαστους

Οι παρενέργειες που είχε από το εμβόλιο ήταν οι ίδιες με εκείνες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι δηλαδή κόπωση και πυρετό.

Στις 15 Ιουνίου, δύο βράδια μετά τη δεύτερη δόση, το αγόρι παραπονέθηκε ότι πονούσε στο στομάχι προτού πάει για ύπνο. «Πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι του», δήλωσε η θεία του Tammy Burages.

«Η έρευνα για το κατά πόσον υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του θανάτου του και του εμβολιασμού είναι τώρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο με το CDC», δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής του Τμήματος Υγείας της Κομητείας Saginaw.

Ο θάνατος του 13χρονου αναφέρθηκε ένα μήνα αφότου το CDC έκανε αναφορά για ελάχιστα περιστατικά μυοκαρδίτιδας, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, σε εφήβους και νεαρούς που έλαβαν το εμβόλιο. 

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα 200 υγειονομικοί που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «εξαιρετικά σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια», προσθέτοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σοβαρές και ότι οι άνθρωποι συνήθως αναρρώνουν χωρίς θεραπεία.

Την ώρα που η οικογένεια του Τζέικομπ συνεχίζει να θρηνεί τον αιφνίδιο θάνατο του αγοριού, η θεία του εξέφρασε τη σημασία να καθοριστεί εάν το εμβόλιο ήταν εντελώς ασφαλές για τα παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top