Pfizer: Αυξάνει την παραγωγή του εμβολίου- Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Ο ΕΜΑ ενέκρινε δύο νέες γραμμές παραγωγής για το εμβόλιο BioNTech/ Pfizer

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο/ REUTERS

Η επιτροπή του EMA για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε σήμερα δύο πρόσθετα σημεία παραγωγής για την παραγωγή του Comirnaty, του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και τη Pfizer. 

Το ένα εργοστάσιο βρίσκεται στο Reinbek της Γερμανίας, λειτουργεί από την Allergopharma GmbH & Co. KG. και το άλλο στο Stein της Ελβετίας και το διαχειρίζεται η Novartis Pharma. Οι δύο γραμμές παραγωγής θα εκτελέσουν βήματα κατασκευής τελικών προϊόντων σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας και αναμένεται να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη προμήθεια Comirnaty στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Εμβόλιο Pfizer: Ξεκινά δοκιμές σε μεγαλύτερη ομάδα παιδιών κάτω των 12 ετών

Αυτή η σύσταση δεν απαιτεί πρόσθετη απόφαση της Κομισιόν και οι γραμμές παραγωγής μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αμέσως. 

Εμβόλιο Pfizer - Biontech: «Η τρίτη δόση θα είναι αποτελεσματική και για τις μεταλλάξεις»   

Η εταιρεία Biontech εκτιμά ότι το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικό και για τις νεοεμφανισθείσες παραλλαγές του ιού, εν τούτοις προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο τρίτου εμβολίου ή της προσαρμογής του σε νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. 

Παραλλαγή Δέλτα: Όσα γνωρίζουμε - Κατά πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια

Εκτιμά, επίσης, ότι ένας τρίτος εμβολιασμός θα μπορούσε να έχει μεγάλη αξία, αφού συν τω χρόνω η ανοσία του υπάρχοντος μειώνεται. 

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται παγκοσμίως/ AP

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απαιτείται προσαρμογή του εμβολίου μας για την αντιμετώπιση των παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που κυκλοφορούν. Η Biontech εργάζεται με ευέλικτες διαδικασίες στους τομείς της τεχνολογίας, της παραγωγής και της έγκρισης.» 

Προκειμένου να είναι προετοιμασμένη και να είναι σε θέση να αντιδρά γρήγορα στην περίπτωση κατά την οποία καταστεί απαραίτητη μια τρίτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου ή στην περίπτωση κατά την οποία απαιτηθεί η προσαρμογή του σε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, η Biontech αναλύει συνεχώς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των νεοεμφανιζόμενων παραλλαγών. Εδώ και μερικούς μήνες, η εταιρεία ακολουθεί μια πρωτότυπη προσέγγιση, η οποία διευκολύνει κάτι τέτοιο», είπε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ουγκούρ Σαχίν, στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της εταιρείας. 

  «Οι γνώσεις μας σχετικά με τις νέες παραλλαγές του ιού Sars-Cov2 αυξάνονται σταθερά. Παρατηρείται ότι η ανοσία των εμβολιασμένων ατόμων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζονται νέες παραλλαγές. Εκτιμώ ότι ένας τρίτος εμβολιασμός για την ενίσχυση της ανοσίας θα μπορούσε να έχει μεγάλη αξία. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε και πόσο συχνά θα απαιτείται ο τρίτος εμβολιασμός για την ενίσχυση της ανοσίας», συνέχισε ο Σαχίν. 

Θεοδωρίδου: «Το 4ο κύμα θα είναι ηπιότερο και θα αφορά τους ανεμβολίαστους»

 Η Biontech, η οποία εδρεύει στο Μάιντς, και η αμερικανική Pfizer, με την οποία συνεργάζεται, σχεδιάζουν «την παραγωγή τριών δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κορωνοϊού για φέτος. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί και πάλι το επόμενο έτος. Η Biontech θέλει να παράγει η ίδια τουλάχιστον το 50% των προβλεπόμενων δόσεων του εμβολίου», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top