Ενα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι ένωσε δύο έφηβους

Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 4.820 χλμ για να φτάσει στις Αζόρες

μηνυμα σε μπουκαλι

Ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο περιέχονταν ένα μήνυμα ταξίδεψε στον Ατλαντικό ωκεανό διανύοντας τρία ολόκληρα χλμ για τρία χρόνια για να ενώσει στο τέλος δύο έφηβους.

Σκύλος αφηνιάζει εξαιτίας ενός μπουκαλιού

Ο Σον Σμιθ, 16 ετών σήμερα έγραψε ένα σημείωμα το οποίο έλεγε «Είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών. Είμαι 13 ετών και επισκέπτομαι συγγενείς στο Ρόουντ Άιλαντ. Είμαι από το Βερμόντ. Εάν βρεθεί στείλτε email στο messageinabottle2018@gmail.com». 

Αμέσως μετά το έβαλε σε μπουκάλι και το πέταξε στη θάλασσα ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Ρόουντ Άιλαντ το 2018. Μετά από τρία χρόνια και 4.820 χλμ. μακριά το μπουκάλι εντοπίστηκε στις Αζόρες από τον 17χρονο Κρίστιαν Σάντος.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα Boston Globe είδε το μπουκάλι την ώρα που ψάρευε μαζί με τον ξάδερφο του. «Το πήρα και κοίταξα μέσα όπου υπήρχε ένα χαρτί. Νόμιζα ότι ήταν ενδιαφέρον και πήγα να το δείξω στη μαμά μου».

Έτσι, ο ίδιος και η μαμά του αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες οι οποίες περιέχονταν μέσα στο μπουκάλι. Έστειλαν ένα email, αλλά δεν έλαβαν απάντηση καθώς ο Σον είχε σχεδόν ξεχάσει ότι είχε στείλει το συγκεκριμένο μήνυμά στο μπουκάλι.

Βρέθηκε το παλαιότερο γραπτό μήνυμα σε μπουκάλι – Πετάχτηκε στη θάλασσα πριν από 132 χρόνια

Έτσι, η μητέρα του Κρίστιαν έκανε μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερε ότι βρήκε το μπουκάλι με  το μήνυμα, δημιουργώντας το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την προέλευσή του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Σον είδε στις ειδήσεις ότι το μήνυμά του είχε εντοπιστεί. Πλέον ο Σον έχει ένα φίλο και κάτι ιδιαίτερο να θυμάται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top