Πτώση τελεφερίκ - Ιταλία: Ξύπνησε από το κώμα ο 5χρονος μοναδικός επιζών

Στους 14 οι νεκροί - Το αγοράκι έχασε όλη την οικογένειά του σστο δυστύχημα

Δείτε το ρεπορτάζ για την πτώση του τελεφερίκ στην Ιταλία την περασμένη Κυριακή/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR (23/5/21)

Ξύπνησε από το κώμα ο μοναδικός επιζών από το τραγικό δυστύχημα με την πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία, που κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.  

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία - Ανέβηκαν στους 13 οι νεκροί

Ο 5χρονος Εϊτάν Μπιράν ήταν στο δυστύχημα την περασμένη Κυριακή μαζί με τους γονείς του, τον αδερφό του και τους προπαππούδες του. Δυστυχώς, κανείς από την οικογένειά του δεν επιβίωσε.  

Οι γιατροί πιστεύουν πως το 5χρονο αγοράκι, το οποίο είναι ισραηλινής καταγωγής, σώθηκε χάρη στο γεγονός πως ο πατέρας του το κράτησε πολύ σφιχτά στην αγκαλιά του. 

«Ο Εϊτάν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μπορεί να μιλήσει με τη θεία του και να κινήσει το κεφάλι του, κοιτώντας τριγύρω», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Τορίνο, όπου νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι.  

Ιταλία: Βυθισμένο χωριό αποκαλύφθηκε μετά από 71 χρόνια

«Από κλινικής άποψης, βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του τραύματος στον θώρακα και την κοιλιά του, καθώς και των καταγμάτων στα άκρα του». 

Φωτογραφία από το τραγικό δυστύχημα με πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία/ AP

«Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από την εντατική θεραπεία και θα μεταφερθεί σε μια από τις κανονικές πτέρυγες του νοσοκομείου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος. 

Ο Εϊτάν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μαζί με άλλο ένα παιδάκι μετά το δυστύχημα, το οποίο όμως δυστυχώς μετά από λίγο εξέπνευσε.  

Ιταλία: Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το τελεφερίκ 

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σε μία περιοχή λίγο πιο έξω από την λίμνη Γκάρντα, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε και η καμπίνα έπεσε στο κενό λίγο πριν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους. 

Το τελεφερίκ την στιγμή του μοιραίου, απείχε μόλις 100 μέτρα από την κορυφή, που είναι σε υψόμετρο 1.491 μέτρων. Η διαδρομή που κάνει διαρκεί 20 λεπτά. 

Ιταλία: Η πόλη που δίνει στους κήπους της τα ονόματα Ελλήνων ποιητών

Χθες, Τετάρτη, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 3 ανώτερα στελέχη της εταιρείας που λειτουργούσε το τελεφερίκ. Οι συλληφθέντες κρίνονται ως υπαίτιοι για το δυστύχημα και ειδικότερα για την απενεργοποίηση του φρένου εκτάκτου ανάγκης που έφερε το όχημα, το οποίο θα είχε μπορέσει να αποτρέψει το τελεφερίκ από το να πέσει ανάποδα, όταν το νήμα του κόπηκε. 

Φωτογραφία από το τραγικό δυστύχημα με πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία/ AP

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεφερίκ είχε προβλήματα από όταν λειτούργησε ξανά μετά την καραντίνα του 2020. Έκτοτε, είχε κάνει πολλά δρομολόγια σε αυτή την κατάσταση.  

Συγκινημένη η Ιταλία: Πολίτες στέλνουν δώρα στον μικρό Εϊτάν 

Πολλοί είναι οι Ιταλοί που έχουν συγκινηθεί βαθύτατα από το τραγικό συμβάν. Μετά την είδηση ότι ο 5χρονος επιζών ξύπνησε από το κώμα, δεκάδες πολίτες έχουν στείλει δώρα στο νοσοκομείο για τον μικρό.  

Μάλιστα, οι συμμαθητές του από το σχολείο έφτιαξαν ζωγράφισαν έναν τεράστιο πίνακα με ευχές.  

«Γεια σου Εϊτάν. Πρέπει να τα καταφέρεις. Σου αφήνω το αρκουδάκι του γιου μου για να παίζεις και να κοιμάσαι μαζί του. Σ’ αγαπώ πολύ. Μια μαμά», έλεγε το συγκινητικό σημείωμα από μία Ιταλίδα που δεν γνώριζε προσωπικά τον μικρό.  

Ιταλία: Έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις εμβολίου της Pfizer!

Σύμφωνε με την «Jerusalem Post», η Μαρτσέλλα Σεβερίνο, δήμαρχος της πόλης Στρέζα, από όπου ξεκινούσε την διαδρομή του το τελεφερίκ, δήλωσε ότι το αγόρι βρίσκεται πλέον υπό τη φροντίδα της θείας του. 

«Είναι μια δυνατή γυναίκα, κάτι που θα τη βοηθήσει να σταθεί στο πλευρό του ανιψιού της. Η παρουσία της στη ζωή του είναι συνεχής. Ο Εϊτάν είναι σε καλά χέρια», είπε η δήμαρχος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top