Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία - Ανέβηκαν στους 13 οι νεκροί

Κοντά στη λίμνη Γκάρντα - Παιδιά ανάμεσα στους επιβαίνοντες

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Στους 13 από τους εννέα ανέβηκε ο θλιβερός απολογισμός από την πτώση τελεφερίκ το μεσημέρι της Κυριακής λίγο πριν τη μία, σε περιοχή λίγο έξω από τη λίμνη Γκάρντα, στη Βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τορίνο από τους πυροσβέστες.

Τελεφερίκ Ιταλία

Όπως όλα δείχνουν, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε και η καμπίνα έπεσε στο κενό λίγο πριν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους.

Το τελεφερίκ απείχε μόλις 100 μέτρα από την κορυφή, που είναι σε υψόμετρο 1.491 μέτρων. Η διαδρομή που κάνει διαρκεί 20 λεπτά.

Τελεφερίκ: Λειτούργησε ξανά πριν από έναν μήνα

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

Τελεφερίκ Ιταλία Διασώστες

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Τελεφερίκ Ιταλία Κόσμος

Το 2014, το τελεφερίκ είχε κλείσει για γενική επισκευή και συντήρηση κι άνοιξε ξανά στις 13 Αυγούστου 2016. Οι εργασίες είχαν κοστίσει 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναλειτούργησε από τις 24 Απριλίου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top