ΕΕ: Χαμηλότερα των ανδρών τα ακαθάριστα ωριαία κέρδη των γυναικών

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

γυναίκες

Το 2019, τα ακαθάριστα ωριαία κέρδη των γυναικών ήταν κατά μέσο όρο 14,1% χαμηλότερα από αυτά των ανδρών στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

To ποσοστό αυτό διέφερε μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, με τις υψηλότερες διαφορές στην Εσθονία (21,7%), τη Λετονία (21,2%), την Αυστρία (19,9%) και τη Γερμανία (19,2%).

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 10 πρωθυπουργοί γένους θηλυκού

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι διαφορές ήταν μικρότερες στο Λουξεμβούργο (1,3%), στη Ρουμανία (3,3%), στην Ιταλία (4,7%) και στο Βέλγιο (5,8%). Ακολουθεί η Σλοβενία με 7,9% και μετά η Πολωνία με 8,5% (5η και 6η θέση)

Στην Κύπρο το χάσμα είναι 10,1% και στην Ελλάδα 10,4%, κατατάσσοντας τις δύο χώρες στην 7η και 8η θέση με τις μικρότερες διαφορές αποδοχών αντίστοιχα στην ΕΕ.

Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας: Η θέση της στα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ

Σύμφωνα με τη Eurostat, το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων δείχνει τη διαφορά μεταξύ των μέσων ακαθάριστων ωριαίων αποδοχών ανδρών και γυναικών, εκφραζόμενη ως ποσοστό των μέσων ακαθάριστων ωριαίων αποδοχών ανδρών. Υπολογίζεται για επιχειρήσεις με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top