Εμβόλιο Johnson & Johnson: 66% αποτελεσματικό στον κορωνοϊό

Είναι 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου!

Στο 66% ανέρχεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική εταιρία, βάσει κλινικών δοκιμών. 

Το μονοδοσικό εμβόλιό της έχει αποτελεσματικότητα 66% σε γενική κλίμακα και 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ηπείρους.

Κορωνοϊός: Τρίτο συμβόλαιο για την αγορά εμβολίου υπέγραψε η Κομισιόν

Ωστόσο, το εμβόλιο είναι 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου.

Εμβόλια: Πρόταση της Κομισιόν για «Μηχανισμό Διαφάνειας»- Πώς θα λειτουργεί

Η Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή την ερχόμενη εβδομάδα.

Banners της Johnson & Johnson στην έδρα της στο New Brunswick του Καναδά - φωτογραφία ΑΡ

Banners της Johnson & Johnson στην έδρα της στο New Brunswick του Καναδά - φωτογραφία ΑΡ

Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο αποστέλλει γενετικές οδηγίες στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού ώστε να δημιουργήσουν μία ειδική πρωτεΐνη του κορωνοϊού, η οποία επιτρέπει την διαμόρφωση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τρόπο ώστε να δώσει την κατάλληλη απόκριση στον πραγματικό ιό.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson συντηρείται σε συνθήκες ψύξης και όχι κατάψυξης, γεγονός που διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία.

Στις κλινικές δοκιμές επί 44.000 εθελοντών, το επίπεδο προστασίας από την Covid-19 κατά μέτριας ή σοβαρής μορφής της νόσου ήταν 66% στη Λατινική Αμερική και μόνο 57% στη Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται σε κυκλοφορία ένα ανησυχητικό στέλεχος του ιού.

Ο βασικός στόχος της έρευνας της J&J ήταν η πρόληψη μέτριας έως σοβαρής μορφής νόσου και το εμβόλιο έδειξε 85% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρής νόσου και της νοσηλείας σε όλες τις περιοχές του κόσμου και κατά πολλών παραλλαγών του ιού 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Το επίπεδο πρόληψης «εν δυνάμει προστατεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από σοβαρή και μοιραία έκβαση της Covid-19», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο dr Paul Stoffels, επικεφαλής επιστήμονας της  J&J.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top