Τραγωδία στην Ιταλία: 10χρονη πέθανε σε challenge για το Tik Tok

 Από ασφυξία ο θάνατος - Διέκοψαν τη λειτουργία της πλατφόρμας οι αρχές

Τραγικό θάνατο βρήκε δεκάχρονο κορίτσι στην Ιταλία, ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει την συμμετοχή του σε  «ακραία πρόκληση» και να την αναρτήσει στο μέσο κοινωνικής δικύωσης Τik Τok. Η δεκάχρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της και έχασε την ζωή από ασφυξία. 

Μεξικό: Έπεσε νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έκανε Tik Tok

Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, καθώς  όταν  έφτασε ήταν κλινικά νεκρή, ενώ οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. 

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν  δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αυτό είχε πέντε σελίδες, σε δυο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μένει να αποσαφηνιστεί αν τις είχε δημιουργήσει όλες η άτυχη Αντονέλα, ή ενήλικες χρήστες. 

Tik Tok: Αναστέλλει την εφαρμογή του στο Χονγκ Κονγκ

Η ιταλική Ανεξάρτητη  Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην  διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.  Η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, ζητά από  την διοίκηση της πλατφόρμας να εξακριβώσει η ίδια, τα στοιχεία των χρηστών της. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα επανεκτιμηθεί το όλο αυτό θέμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top