Συντριβή αεροσκάφους Ινδονησία: Εντοπίστηκαν σήματα από το μαύρο κουτί

Έχει ξεκινήσει ήδη η αναγνώριση των θυμάτων, λέει η αστυνομία

Ασταμάτητες έρευνες από θαλάσσης και αέρος συνεχίζουν τα σωστικά συνεργεία της Ινδονησίας, προκειμένου να εντοπίσουν το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijawa Air, που συνετρίβη χθες στη θάλασσα, λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα. 

Στο Boeing 737-500 επέβαιναν 62 άτομα, ανάμεσά τους 62 παιδιά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αλιευτεί από το νερό κομμάτια από τα συντρίμμια, αλλά και ανθρώπινα μέλη.  

Ινδονησία: Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροπλάνο της Sriwijaya Air!

Σήμερα, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας, Μπαγκούς Πουρουχίτο, δήλωσε ότι εντοπίστηκαν σήματα τα οποία ίσως προέρχονται από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροσκάφους.

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε.

Το μαύρο κουτί θα δώσει τις απαντήσεις για την αιτία της μοιραίας συντριβής. 

Δύτες εντόπισαν κομμάτι από εξάρτημα του αεροσκάφους- ΑΡ 

Δύτες εντόπισαν κομμάτια από εξαρτήματα του αεροσκάφους- ΑΡ 

Αστυνομία: Έχει αρχίσει η διαδικασία «αναγνώρισης» των θυμάτων

Την είδηση για τον εντοπισμό συντριμμιών και ανθρώπινων υπολειμμάτων επιβεβαίωσε η ινδονησιακή αστυνομία σήμερα.
«Σήμερα το πρωί μας παραδόθηκαν δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro. Η αστυνομία έχει αρχίσει τη διαδικασία «αναγνώρισης» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Οι πιθανότητες που εξετάζονται

Πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες αναπτύχθηκαν νωρίτερα το πρωί στον τόπο όπου πιστεύεται ότι έγινε η συντριβή του αεροσκάφους.

Πλοία έρευνας και διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας- AP Photo/Achmad Ibrahim

Πλοία έρευνας και διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας- AP Photo/Achmad Ibrahim

Τα ευρήματα μεταφέρονται στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο.

Sriwijaya Air: Το Boeing ήταν σε καλή κατάσταση 

Το Boeing της χαμηλού κόστους ινδονησιακής εταιρίας Sriwijaya Air, που κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα ήταν σε καλή κατάσταση, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας, Τζέφερσον Ίρβιν Τζαουβένα.

ΥΠΕΞ: Θλίψη για τη συντριβή του αεροσκάφους στην Ινδονησία

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε μια καθυστέρηση 30 λεπτών στην πτήση, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην περιοχή της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Επιχειρησιακό κέντρο έχει στηθεί στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας- AP Photo/Tatan Syuflana

Επιχειρησιακό κέντρο έχει στηθεί στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας- AP Photo/Tatan Syuflana

Το αεροσκάφος της Sriwijawa εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση. Ο τόπος του δυστυχήματος βρίσκεται κοντά σε πολύ τουριστικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την Τζακάρτα.

Τον Οκτώβριο του 2018, 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος 737 MAX της Boeing κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.
Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη χθες δεν ανήκε στον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας 27 ετών. 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top