Αγγλία: Υπάλληλος τροφοδοσίας έκλεβε μετάλλια από το παλάτι

Ομολόγησε και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης

Μπακινχαμ

Ότι έκλεβε μετάλλια και φωτογραφίες από την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ ομολόγησε ένας 37χρονος βοηθός τροφοδοσίας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Αντάμο Κάντο, ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster, ότι διέπραξε τρεις κλοπές μεταξύ 11 Νοεμβρίου 2019 και 7 Αυγούστου 2020.

Οι λέξεις που απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οι βασιλικοί!

Η αστυνομία βρήκε «σημαντική ποσότητα» κλεμμένων αντικειμένων στο κατάλυμα όπου διέμενε στο Royal Mews στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο εργασιακός του ρόλος άλλαξε και έτσι είχε περισσότερη πρόσβαση σε γραφεία και σε άλλους χώρους που κανονικά δεν θα του είχαν δοθεί.

Μερικά από τα κλεμμένα αγαθά, αξίας μεταξύ 10.000 και 100.000 £, είχαν εισαχθεί προς πώληση στο eBay, δήλωσε ο εισαγγελέας Simon Maughan. Συνολικά 37 αντικείμενα προσφέρθηκαν προς πώληση, πολύ χαμηλότερα από την πραγματική τους αξία στο eBay, είπε ο κ. Maughan, με τον Canto να βγάζει £ 7,741.

Ένα αντικείμενο ήταν ένα φωτογραφικό άλμπουμ βασιλικού κράτους, της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας 1.500 £. Ο Καντό πήρε επίσης, επίσημες υπογεγραμμένες φωτογραφίες του Δούκα του Σάσεξ και του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Περίπου 77 αντικείμενα ελήφθησαν από το κατάστημα του παλατιού, ενώ άλλα είχαν κλαπεί από μέρη όπως ντουλάπια προσωπικού, το κατάστημα Queen's Gallery και την αποθήκη του Δούκα της Υόρκης. Ο Κάντο παραδέχτηκε ότι έκλεψε το μετάλλιο Companion of Bath, το οποίο πωλήθηκε διαδικτυακά για £ 350.

Βασίλισσα Ελισάβετ - κορωνοϊός: Εξοργισμένη με το προσωπικό της

Σε δήλωσή του, ο Αντιπρόεδρος Ναυάρχου Tony Johnstone-Burt είπε ότι συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι το μετάλλιο έλειπε, επειδή έπρεπε να το φορέσει για το Queen's Trooping the Colour και αργότερα ενημερώθηκε από το προσωπικό, ότι τα κλεμμένα αντικείμενα ήταν προς πώληση στο διαδίκτυο.

Ο Κάντο έκλεψε επίσης μετάλλιο του Διοικητή του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος από το ντουλάπι του πρώην αξιωματούχου του Βρετανικού Στρατού, στρατηγός Richard Sykes, το οποίο του δόθηκε από τη Βασίλισσα το 2010.

Ο επαρχιακός δικαστής Αλέξανδρος Τζέικομπς απελευθέρωσε τον Κάντο με εγγύηση υπό όρους και προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top