Kορωνοϊός Καναδάς: Έφτασε τα 300.000 κρούσματα σ' έναν μήνα - 11.000 νεκροί

Σκληρό lockdown και πρόστιμο για… πάνω από έναν συγγενή στα σπίτια

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον, Βραζιλία, Καναδά, Βρετανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Μαλαισία, Μαρόκο- βίντεο Reuters

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στον Καναδά έφθασε τους 301.332, εκ των οποίων 11.007 υπέκυψαν στην Covid-19, σύμφωνα με το καναδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Κορωνοϊός: Αυτή η περιοχή δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα!

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό ξεπερνά τις 4.000 από την 6η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα εθνικά δεδομένα από την υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.

Σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού ο Καναδάς τις επόμενες 28 μέρες

Στον Καναδά των 38 εκατομμυρίων κατοίκων ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε από τα 200.000 στα 300.000 μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ ώσπου να φθάσουν τα 100.000 τα κρούσματα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά του πέρασαν μήνες.

Οντάριο- Κεμπέκ: Μετρά 1.000 κρούσματα τη μέρα η κάθε επαρχία

Οι δύο μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες, το Οντάριο και το Κεμπέκ, μετρούν αντίστοιχα πάνω από 95.000 και πάνω από 125.000 κρούσματα, ενώ καθεμιά τους προσθέτει στον κατάλογο περίπου χίλια ακόμη την ημέρα.Σε νοσοκομεία στο Οντάριο νοσηλεύονται τουλάχιστον 500 ασθενείς με την Covid-19, με τουλάχιστον 125 να έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Στο Κεμπέκ, νοσηλεύονται 591 άνθρωποι, οι 87 σε ΜΕΘ. Οι αρχές τονίζουν πως οι αριθμοί αυτοί είναι σίγουρα υποτιμημένοι: 40 νοσοκομεία δεν έστειλαν δεδομένα στην υπηρεσία δημόσιας υγείας το Σαββατοκύριακο.
Σκληρό lockdown και πρόστιμο για… πάνω από έναν συγγενή στα σπίτια

Στο Κεμπέκ, το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε ξανά στο κλείσιμο για αρκετές εβδομάδες των μπαρ, των των εστιατορίων, των μουσείων, των χώρων θεάματος και των κλειστών γυμναστηρίων, μέτρα που υιοθετήθηκαν κατόπιν και από τις αρχές στο Οντάριο. 

Εξάλλου, απαγορεύεται στους πολίτες του Κεμπέκ να υποδέχονται περισσότερους από έναν συγγενή στα σπίτια τους ως την 23η Νοεμβρίου, επί ποινή υψηλών χρηματικών προστίμων.

Πρόσφατα έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας σχολεία, χώροι εργασίας, αλλά και γηροκομεία, όπως συνέβη και την άνοιξη.

Την περασμένη εβδομάδα ο Καναδάς κατέγραφε 4.348 κρούσματα κορωνοϊού και 55 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 την ημέρα, αριθμούς δραματικά αυξημένους από τον Σεπτέμβριο, μετά την έλευση του πιο ψυχρού καιρού. Επίσης σε σταθερή άνοδο, ο δείκτης των θετικών τεστ αυξήθηκε στο 6% το ίδιο διάστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top