Κορωνοϊός: Αυτή η περιοχή δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα!

Πώς τα κατάφερε

Ο κορωνοϊός «σαρώνει» τον Καναδά, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Υπάρχει όμως μια περιοχή, η οποία δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα.

Σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού ο Καναδάς τις επόμενες 28 μέρες

Το Νούναβουτ είναι η μεγαλύτερη σε έκταση διοικητική περιοχή του Καναδά, μία περιφέρεια υπό τον άμεσο έλεγχο της καναδικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τον περασμένο Μάρτιο, όταν τα σύνορα στις χώρες έκλειναν εξαιτίας της πανδημίας, το Νούναβουτ επέβαλε κάποιους από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που επέστρεφαν από τον Νότο, έπρεπε πρώτα να περάσουν δύο εβδομάδες, με έξοδα της κυβέρνησης σε «κέντρα απομόνωσης» ή αλλιώς «ξενοδοχεία απομόνωσης» στις πόλεις Winnipeg, Yellowknife, Ottawa ή Edmonton. Μέχρι σήμερα, πάνω από 7.000 κάτοικοι του Νούναβουτ έχουν μείνει σε αυτά τα κέντρα. Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας που κρατά τα κρούσματα στη χώρα μηδενικά.

Η απόφαση για τα αυστηρά μέτρα πάρθηκε καθώς ο πληθυσμός της περιοχής είναι ευπαθής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημόσιας Υγείας του Νούναβουτ, δρ. Μάικλ Πάτερσον.

Περίπου 36.000 άνθρωποι ζουν στο Νούναβουτ, το οποίο είναι αρκετά αραιοκατοικημένο. «Η φυσική απομόνωση ίσως και να είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού» υποστήριξε ο δρ. Πάτερσον.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top