ΗΠΑ: Σχεδόν 700.000 παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό

«Μέχρι στιγμής αρρωσταίνουν βαριά σπάνια»

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ / Reuters

Περίπου 700.000 παιδιά έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ από τότε που ξεκίνησε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα, αναφέρει έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Ντόναλντ- Μελάνια Τραμπ: Είχε κορωνοϊό ο γιος τους- Πλέον είναι αρνητικός!

Σύμφωνα με την έκθεση, από την 24η Σεπτεμβρίου ως την 8η Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 77.073 περιπτώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 13% από την περίοδο των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Συνολικά, έχει επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο ότι μολύνθηκαν 697.633 παιδιά, που αποτελούν περί το 10,7% του συνόλου των περιπτώσεων, σύμφωνα με το κείμενο.

Ο δείκτης των μολύνσεων ανέρχεται σε 927 ανά 100.000 παιδιά. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 0,9 ως 3,6% των συνολικών εισαγωγών στα νοσοκομεία και το 0 ως 0,23% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αναφέρεται.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 35 εκατ. παγκοσμίως - 1.034.818 νεκροί

«Επί του παρόντος, μοιάζουν να είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παιδιών που αρρωσταίνουν βαριά εξαιτίας της COVID-19», σύμφωνα με την έκθεση, που πάντως καλεί τις υγειονομικές αρχές των πολιτειών να συνεχίσουν «να παρέχουν λεπτομερή δεδομένα» για τα κρούσματα, τα τεστ, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και «τη θνητότητα κατά ηλικία και κατά φυλή/εθνότητα», ώστε να διαμορφωθεί πιο σαφής εικόνα για τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην υγεία των παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top