Μπολσονάρου: Αυξάνεται η δημοτικότητά του εν μέσω covid

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού αποκτά ο ακροδεξιός ηγέτης Ζαΐχ Μπολσονάρου. Τα ποσοστά αποδοχής του αυξήθηκαν, ακόμα κι αν η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 

 Βραζιλία: Ξανά θετικός στον κορωνοϊό ο Μπολσονάρου 

Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που αξιολογούν ότι η κυβέρνησή τους είναι πολύ καλή ή καλή αυξήθηκε κατά 40% από 29% τον Δεκέμβριο, ενώ εκείνων που βλέπουν την κυβέρνηση ως κακή ή πολύ κακή μειώθηκε στο 29% από το 38% προηγούμενης δημοσκόπησης, καταδεικνύει η έρευνα των CNI/Ibope.

Ο Μπολσονάρου υποτίμησε τη σοβαρότητα της πανδημίας

Αν και ο Μπολσονάρου έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από επαγγελματίες υγείας, διότι υποτίμησε τη σοβαρότητα της πανδημίας και αντιτέθηκε στην επιβολή λοκντάουν προκειμένου να μη διακόψει τη λειτουργία της οικονομίας, το 50% των ερωτηθέντων λέει ότι εγκρίνει τον τρόπο του στη διακυβέρνηση της χώρας, σε σύγκριση με 41% τον Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση του Ibope, που διεξήχθη για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, συμβαδίζει με άλλες πρόσφατες έρευνες που δείχνουν πως η δημοτικότητα του Μπολσονάρου αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στην έκτακτη οικονομική βοήθεια που δόθηκε στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και εργαζόμενους στην άτυπη οικονομία που έχασαν τα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μειώθηκε το ποσοστό όσων είναι ενάντια στον Μπολσονάρου

Το ποσοστό εκείνων που δεν εγκρίνουν την κυβέρνηση του Μπολσονάρου μειώθηκε σε 41% από 53% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου προέδρου καταγράφει επίσης άνοδο, με το 46% των ερωτηθέντων να λέει ότι εμπιστεύεται τον Μπολσονάρου, σε σύγκριση με 41% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό όσων δεν τον εμπιστεύονται μειώθηκε σε 51% από 56% τον Δεκέμβριο. 

Φαβορί ο… «Τραμπ της Βραζιλίας» στις εκλογές στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Η εταιρεία Ibope δεν διεξήγαγε καμία δημοσκόπηση από τον Δεκέμβριο λόγω της πανδημίας, η οποία έχει σκοτώσει 139.000 Βραζιλιάνους από τον Μάρτιο, τον υψηλότερο απολογισμό μετά τις ΗΠΑ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ξεπερνούν τα 4.600.000, ο τρίτος χειρότερος απολογισμός μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία. Στη δημοσκόπηση της Ibope συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου. Εχει όριο στατιστικού λάθος +- 2%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top