Ιρλανδία: Πωλείται το «Σπίτι του Διαβόλου»

Τι λέει ο μύθος για το στοιχειωμένο «Loftus Hall»

κάστρο

Πωλείται έναντι 3 εκατομμυριων δολαρίων το -κατά τον μύθο- στοιχειωμένο αρχοντικό της Ιρλανδίας. Το Loftus Hall, το οποίο έχει μείνει γνωστό ως το «σπίτι του διαβόλου», έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του. 

Το αρχοντικό είναι γεωργιανού ρυθμού και διαθέτει 22 υπνοδωμάτια. Οι ιδιοκτήτες του, Aidan και Shane Quigley, το ενοικίαζαν στους φανατικούς των φαντασμάτων από το 2012.

Το σπίτι χτίστηκε το 1170 από έναν Νορμανδό ιππότη ενώ λέγεται ότι από το 1766 είναι στοιχειωμένο.

Τι λέει ο μύθος 

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας μυστηριώδης ξένος έφτασε στο σπίτι κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας. Οι ιδιοκτήτες του, Lord και Lady Τottenham, καθώς και η κόρη τους Lady Anne κάλεσαν τον ξένο στο εσωτερικό του σπιτιού για να προστατευθεί από την καταιγίδα.

Στη συνέχεια της βραδιάς έπαιξαν ένα παιχνίδι με χαρτιά και όταν η Lady Anne έσκυψε για να πάρει ένα φύλλο της τράπουλας που της είχε πέσει, είδε ότι ο ξένος είχε πόδια ίδια με τις οπλές του διαβόλου.

Τρόμαξε κι έβαλε τις φωνές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διάβολος να εξαφανιστεί σε ένα σύννεφο καπνού και η κόρη των ιδιοκτητών τρελάθηκε, κλειδώθηκε στο δωμάτιο της και σε σύντομο χρονικό διάστημα πέθανε. Από τότε λένε ότι στοιχειώνει το σπίτι.

Με τα χρόνια, το αρχοντικό μετατράπηκε σε σχολείο θηλέων και στη συνέχεια λειτούργησε ως ξενοδοχείο πριν αγοραστεί από τους αδελφούς Quigley το 2011 έναντι 800.000 δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top