Συνεργάτης Μπάιντεν: «Επιτυχία της Ελλάδας η αναδίπλωση της Τουρκίας»

Σχολίασε το πάγωμα των ερευνών του Oruc Reis

Κάρπεντερ

«Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια σημαντική διπλωματική επιτυχία με την αποκλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα και εφεξής, οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια ισχυρή, συντονισμένη συνεργασία των ΗΠΑ με την ΕΕ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικλ Κάρπεντερ, διευθυντής του αμερικανικού ιδρύματος Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement και συνεργάτης του υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αναδίπλωση από Τουρκία: Αναβάλλονται οι έρευνες του Oruc Reis

Ο Μάικλ Κάρπεντερ κάνει, επίσης, retweet το ρεπορτάζ της Ντόιτσε Βέλε με τίτλο «Η Ελλάδα λέει ότι η ένταση αποκλιμακώνεται στην διαμάχη με την Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο». 

 

 

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας  κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ανατολικά των ελληνικών νησιών της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου. 

Πέτσας: Θετική ενέργεια η απόσυρση του Oruc Reis

Η πρωτοβουλία επικρίθηκε δημοσίως από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παρέμεινε αγκυροβολημένo στο λιμάνι της Αττάλειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top