«Θρίλερ» στον αέρα: Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν Ιρανικό επιβατικό

Τραυματίστηκαν ελαφρά αρκετοί επιβάτες

Στο βίντεο οι τρομοκρατημένοι επιβάτες φωνάζουν με την απότομη πτώση του αεροσκάφους/ Reuters

Ένα απίστευτο περιστατικό έζησαν χθες, Πέμπτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα ενός ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους της Mahan Air. Καθώς το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, δυο αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν σε πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα ο πιλότος του επιβατικού να χαμηλώσει απότομα το υψόμετρο της πτήσης προκειμένου να αποφύγει το δυστύχημα.

Ιράν: 4η έκρηξη σε εργοστάσιο μέσα σε λίγες μέρες - Δύο νεκροί

Το αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Τεχεράνη προσγειώθηκε εσπευσμένα στη Βηρυτό, αφού τα αμερικανικά μαχητικά τον εμπόδισαν να συνεχίσει κανονικά την πορεία του, με αρκετούς επιβάτες να έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Το ίδιο πρακτορείο δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνεται το ένα μαχητικό από το παράθυρο του αεροσκάφους, ενώ ακούγονται οι επιβάτες να φωνάζουν. 

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό και δεν έχει υπάρξει προς το παρόν αντίδραση από τον αμερικανικό στρατό.

Tάσος Χατζηβασιλείου στο Star: «Η λογική ''Ερντογάν & Ευρώπη'' τελείωσε»

Παλαιότερα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Mahan Air ότι μεταφέρει όπλα για Ιρανούς αντάρτες στη Συρία και αλλού. Το συμβάν εγγράφεται στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Ο Ιρανός εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε από την μεριά του: «Εξετάζονται οι λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού. Μετά τη συλλογή των δεδομένων, θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top