Navtex - Καστελόριζο: «Ο Ερντογάν κάνει μία κίνηση αντιπερισπασμού»

Διεθνολόγος στο Star: «Θέλει να μπλοκάρει τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου»

Κορυφαίοι διεθνολόγοι εκτιμούν ότι η κίνηση του Ερντογάν να εκδώσει Naftex κοντά στο Καστελόριζο είναι μία κίνηση αντιπερισπασμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να «μπλοκάρει» τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Τουρκική Navtex για Καστελόριζο- Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Ο Ερντογάν προφανώς επιχειρεί να μαρκάρει τη θαλάσσια περιοχή που υπέγραψε με το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο. Τώρα, στην ουσία, θέλει ενδεχομένως να επιταχύνει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που τον ανησυχεί είναι μία πιθανή συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου αλλά και η πιθανότητα να ηττηθεί ο Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές προσεχώς. Ενδεχομένως τον ενδιαφέρει να προκαλέσει και περαιτέρω ένταση τώρα που η Ευρώπη είναι σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Μητσοτάκης: Αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα για τις εξελίξεις με την Τουρκία

Όμως η εξίσωση για τον Ερντογάν δυσκολεύει από δύο παράγοντες: πρώτον από τις αναμενόμενες κυρώσεις τις Ευρώπης, που μάλλον θα είναι βαριές και δεύτερον από την απόφαση της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερντογάν για navtex - Καστελόριζο: « Δε χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

«Στην Αθήνα, τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας παρακολουθούν τις εξελίξεις με υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Άλλωστε η Ελλάδα αναγνωρίζεται απ’ όλους ως ο πόλος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top