ΗΠΑ: Viral η μαύρη διαδηλώτρια που γονάτισε μπροστά σε «τείχος» αστυνομικών

Κλιμακώνονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία Φλόιντ

Όσο οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο του, Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κλιμακώνονται στις ΗΠΑ, με ένταση που προκαλούν εκτεταμένα επεισόδια, η φωτογραφία μιας διαδηλώτριας που γονατίζει διαμαρτυρόμενη μπροστά σε ένα «τείχος» αστυνομικών έγινε viral στα social media.

 

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό. AP Images

H φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ Dai Sugano που κάλυψε την περασμένη Παρασκευή τη διαδήλωση στο Σαν Χοσέ για λογαριασμό των Mercury News, για τους περισσότερους πιάνει επακριβώς το πνεύμα των κινητοποιήσεων.

Το ξέσπασμα του Μάικλ Τζόρνταν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η Μινεάπολη "καίγεται" μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ. AP Images

Η εικόνα της μαύρης γυναίκας που γονατίζει σε απόσταση αναπνοής μπροστά το μπλόκο των αστυνομικών που στέκονται παραταγμένοι με τα κλομπ ανά χείρας είχε τρομερή απήχηση στα social media, με εκατοντάδες χρήστες να την κοινοποιούν εξαιτίας του «συμβολισμού» της. 

Επεισόδια Μινεάπολη: Βρέθηκε πτώμα με μώλωπες δίπλα σε καμμένο αμάξι

Συμβολικός ο τρόπος διαμαρτυρίας για το κίνημα Black Lives Matter

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαμαρτυρίας, που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη γονατιστή στάση, έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με το κίνημα "Black Lives Matter".

Το 2016 ορισμένοι Αμερικανοί αθλητές γονάτισαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τα διακιώματα των μαύρων. AP Images

Τον Αύγουστο του 2016, ορισμένοι Αμερικανοί αθλητές επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών, γονατίζοντας κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν από την έναρξη ενός παιχνιδιού φούτμπολ, μια κίνηση που εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πλέον, η κίνηση αυτή από μόνη της εκφράζει τη διαμαρτυρία απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας εις βάρος Αφροαμερικανών, ενώ αποκτά νέο συμβολισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη φρικτή δολοφονία του Φλόιντ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top