ΗΠΑ: Το Twitter έβαλε στάμπα «Fake News» σε αναρτήσεις του Τραμπ

Οργισμένη η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου

Οι δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με την προληπτική θεραπεία που λαμβάνει για τον κορωνοϊό / Reuters

Το Twitter «συμβούλευσε» τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να είναι πιο ενημερωμένος σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στις οποίες αναφερόταν η ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. 

Το δημοφιλές μέσο μάρκαρε την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου με ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο ως ένδειξη ότι η είδηση που ανήρτησε είναι ψευδής.

Online έγκλημα στις ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του εν μέσω τηλε-συνεδρίας

Πιο συγκεκριμένα, η ένδιεξη αυτή καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Οργισμένη η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου

Με τη σειρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν τις αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Ο Τραμπ κατήγγειλε με δύο αναρτήσεις στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

Tραμπ: Ο λόγος που δε φοράει μάσκα μπροστά στους δημοσιογράφους

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», υποστήριστε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top