Φινλανδία: Επίδομα πατρότητας για τους νέους μπαμπάδες

Στόχος η βελτίωση της ισότητας των δύο φύλων

H Σάνα Μαρίν στο Νταβός

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Φινλανδίας, με επικεφαλής γυναίκες και πρωθυπουργό τη Σάνα Μαρίν, σχεδιάζει να διπλασιάσει, σχεδόν, τη διάρκεια της άδειας πατρότητας, ώστε να δώσει στους νέους πατέρες άδεια μετ' αποδοχών ίσης διάρκειας με εκείνη που δικαιούνται οι νέες μητέρες.

Να επαναπατρίσει τα παιδιά τζιχαντιστών θα επιχειρήσει η Φινλανδία

Η άδεια πατρότητας μετ' αποδοχών θα παραταθεί σε σχεδόν επτά μήνες, ευθυγραμμιζόμενη με την άδεια μητρότητας. Περίπου η μισή από την άδεια αυτή μπορεί να δίνεται στον άλλον γονιό. Οι έγκυες δικαιούνται, επίσης, άδεια εγκυμοσύνης ενός μήνα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού.

Σάνα Μάριν: Η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου «αναλαμβάνει» τη Φινλανδία

Ποιοι είναι οι στόχοι της μεταρρύθμισης

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι τόσο η βελτίωση της ισότητας των φύλων, όσο και η ενίσχυση των χαμηλών ποσοστών των γεννήσεων.

Νταβός: Η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου ζητά μεγαλύτερη ισότητα

Επιπλέον, η υπουργός επεσήμανε πως άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ισλανδία, αύξησαν τα ποσοστά γεννητικότητας αφού προσέφεραν περισσότερη άδεια στους πατέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας αποτελείται από πέντε κόμματα, που έχουν όλα επικεφαλής γυναίκες, τέσσερις από τις οποίες είναι κάτω των 35 ετών.

Η ενίσχυση της ισότητας μεταξύ των φύλων ήταν μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης αφότου ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top