Άνοιξε η γη και «κατάπιε» λεωφορείο – Έξι νεκροί

Τρόμος σε δρόμο μεγαλούπολης της Κίνας

Στιγμιότυπο από το δυστύχημα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Σινίνγκ της επαρχίας Τσίνγκχαε της Κίνας, όταν άνοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» ένα αστικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι δέκα να αγνοούνται. 

 

 

Ο δρόμος ήταν γεμάτος οχήματα εν κινήσει το απόγευμα (τοπική ώρα Κίνας), ώρα αιχμής, καθώς όλοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από τις δουλειές τους. 

Ξαφνικά, ενώ το λεωφορείο είναι σταματημένο σε στάση για να επιβιβαστούν επιβάτες, η γη άνοιξε και «καταβρόχθισε» το μισό λεωφορείο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση σημειώθηκε έκρηξη. 

Αλλόφρονες διερχόμενοι και άνθρωποι που περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν να πέσουν στην τρύπα. 

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε σταθερή κατάσταση. 

Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων δεν είναι το πρώτο τέτοιο δυστύχημα που συμβαίνει στη χώρα. 

Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν.

Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνο το δυστύχημα πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις.

Το 2013 επίσης, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top