Ρωσία: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ μετά την κατακραυγή

Σταμάτησε η ποινική του δίωξη

Τέλος μπήκε στον εφιάλτη του Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά πίσω από της φυλακής τα σίδερα, με την κατηγορία ότι έκανε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Evgeny Feldman/meduza.io via AP

Ο ίδιος υποστήριζε εξαρχής ότι η υπόθεση ήταν κατασκευασμένη, ενώ ξεσηκώθηκε πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό του, με το σύνθημα «είμαστε όλοι Ιβάν Γκολουνόφ».

AP Photo/Dmitry Serebryakov

Μετά την κατακραυγή, η Ρωσία αποφάσισε να σταματήσει την ποινική δίωξη στο πρόσωπο του ερευνητή δημοσιογράφου. Η ανακοίνωση έγινε διά στόματος του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο οποίος τόνισε ότι δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή του σε διάπραξη αδικήματος. 

«Είμαστε όλοι Ιβάν Γκολουνόφ» - Κύμα αγανάκτησης στη Ρωσία

AP Photo/Dmitry Serebryakov

Ο υπουργός προσέθεσε ότι ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Meduza θα αφεθεί ελεύθερος  καθώς αίρεται ο κατ' οίκον περιορισμός του.

Ο Κολοκόλτσεφ θα ζητήσει επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι επικεφαλής δύο διευθύνσεων της αστυνομικής διεύθυνσης της Μόσχας.

ΑP Photo/Francesca Ebel

Ενδεικτικό των διαστάσεων που πήρε η υπόθεση είναι ότι στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη εξαντλήθηκαν όλα τα φύλα των εφημερίδων Kommersant, Vedomosti και RBK, που κυκλοφόρησαν με το ίδιο πρωτοσέλιδο σε υποστήριξη του ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου.

AP Photo/Dmitry Serebryakov

Το πρακτορείο Interfax επισημαίνει ότι πολλοί πωλητές σε σημεία πώλησης εφημερίδων δήλωσαν ότι δε θυμούνται παρόμοιο περιστατικό που να εξαντλήθηκαν τα φύλλα των εφημερίδων.

AP Photo/Dmitry Serebryakov

AP Photo/Dmitry Serebryakov

AP Photo/Dmitri Lovetsky
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top