Τουρκία: Συλλήψεις μετά τους 21 νεκρούς από κατάρρευση πολυκατοικίας

Οι τρεις τελευταίοι όροφοι δεν είχαν άδεια

Δείτε στο video του Reuters τη συγκλονιστική στιγμή που 5χρονη ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια του κτιρίου

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές μετά την κατάρρευση οκταώροφης πολυκατοικίας στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η υπεύθυνη του σχεδίου, ο τεχνικός υπεύθυνος και μια επιθεωρητής επιφορτισμένη με την επίβλεψη της τήρησης των προδιαγραφών για την ασφάλεια συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στα πλαίσια των ερευνών που γίνονται για να βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου αυτού είχαν κατασκευαστεί χωρίς άδεια, μια σχετικά συνηθισμένη πρακτική στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη των περισσότερων από 15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τουρκία: 21 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου - Οι 9 της ίδιας οικογένειας

Θαύμα στα ερείπια: Έφηβος βρέθηκε ζωντανός μετά την κατάρρευση κτιρίου

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου, στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Οι 21 νεκροί έφεραν στην επιφάνεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένες πολυκατοικίες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις κατάρρευσης τα τελευταία χρόνια.

Τουρκία: 5χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από το οκταώροφο κτίριο που κατέρρευσε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο να «αντληθούν τα διδάγματα» από το δράμα αυτό, ενώ ήδη είχε δοθεί εντολή από τις αρχές να κατεδαφίσουν 8 κτίρια που κρίθηκαν ότι εγκυμονούν κινδύνους και βρίσκονται κοντά σε αυτό που κατέρρευσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top