Τουρκία: 21 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου - Οι 9 της ίδιας οικογένειας

Στις κηδείες τους ο Ερντογάν - Κουβάλησε ένα από τα φέρετρα

Δείτε εικόνες από τη διάσωση ενός 14χρονου που βρέθηκε ζωντανός στα συντρίμμια

Στους 21 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση της οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Τετάρτη, με τα εννέα θύματα να είναι από την ίδια οικογένεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, δήλωσε ότι «εντοπίσαμε άλλη μία σορό» αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από 17 που ήταν αρχικά, στους 18.

Ωστόσο αργότερα το βράδυ του Σαββάτου, τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν άλλα τρία πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 21.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά έκανε γνωστό ότι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται και ότι οι δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

11-89 ετών οι εννέα νεκροί από την ίδια οικογένεια

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκαν οι κηδείες εννέα θυμάτων, που όπως αποκαλύφθηκε, ανήκαν σε μία οικογένεια, τους Αλεμντάρ. 

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 11 έως 89 ετών και ενταφιάστηκαν όλοι μαζί στο κοιμητήριο του Πεντίκ.

Ο Ερντογάν σκουπίζει τα δάκρυά του στην κηδεία των μελών της οικογένειας Αλεμντάρ. Φωτογραφία: Emrah Gurel/Associated Press

Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του, ενώ στο τέλος κουβάλησε και ένα από τα φέρετρα.

O Πρόεδρος της Τουρκίας κουβαλά ένα από τα φέρετρα.Φωτογραφία: Emrah Gurel/Associated Press

Παράλληλα, επισκέφτηκε το σημείο της καταστροφής, στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ερντογάν στην κηδεία των εννέα μελών της οικογένειας που σκοτώθηκε μετά την κατάρρευση της οκταώροφης πολυκατοικίας.Φωτογραφία: Emrah Gurel/Associated Press

Τα αίτια της κατάρρευσης της οκταώροφης πολυκατοικίας εξακολουθούν, τόσες ημέρες μετά, να παραμένουν αδιευκρίνιστα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top