Φωτιά σε εστιατόριο διάσημου σεφ επειδή έκανε κριτική στα «κίτρινα γιλέκα»

Ο δεύτερος εμπρησμός μέσα σε δύο εβδομάδες

σεφ μισελεν

Στο έλεος των εμπρηστών βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες ο διάσημος σεφ, Γιανίκ Ντελπές, ο οποίος έχει βραβευτεί με αστέρι «Μισελέν».

Ο 43χρονος σεφ, δήλωσε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τη φωτιά που ξεκίνησε έξω από τις κουζίνες του εστιατορίου του L'Amphitryon, την ώρα που τρεις υπάλληλοι εργάζονταν μέσα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On.se retrouve mardi chez cuisine sans dependance #tabledhotes #tableclandestine #restaurantgaillac #mangergaillac #igerstarn #tarnpaysdecocagne #gaillactourisme

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannick Delpech (@yannickdelpech) στις

 

«Σήμερα οι σκέψεις μου στράφηκαν προς την ασφάλεια του προσωπικού μου, τους πελάτες μου και τον ίδιο μου τον εαυτό. Τις επόμενες ώρες, θα αποφασίσω σχετικά με το μέλλον του εστιατορίου μου» επισήμανε ο Ντελπές σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο διάσημος σεφ, ο οποίος υπήρξε ο νεαρότερος σε που κέρδισε αστέρι Μισελέν το 2000, είχε αναφερθεί τον περασμένο Ιανουάριο στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» και σε κάποιους που τις εκμεταλλεύονται για να φέρουν το χάος.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lamphitryonyannickdelpech #sandyanyannickdelpech #lacantinefrancaise #cuisinesansdependance

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannick Delpech (@yannickdelpech) στις

 

«Δε θα πιαστώ όμηρος από μηχανορράφους, αναρχικούς, ρατσιστές, που σφετερίζονται ένα κοινωνικό κίνημα» είχε γράψει στο Facebook.

Μερικές ημέρες μετά, άγνωστοι άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει γκράφιτι με τη λέξη «collabo» (προδότης) και ένα σύνθημα με το ακρωνύμιο GJ (Κίτρινα Γιλέκα). 

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο διάσημος σεφ βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Calendrier de l'aventdécoré par l'association MARIE LOUISE En vente des maintenant chez @sandyanyannickdelpech

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannick Delpech (@yannickdelpech) στις

 

«Δεν κατηγόρησε τα κίτρινα γιλέκα ότι προκάλεσαν την πρώτη φωτιά και δεν συνδέει τις δύο πυρκαγιές» είπε ένας συνεργάτης του Ντελπές στο Reuters, εξηγώντας πως ο σεφ «άσκησε κριτική στη βία των κακοποιών στοιχείων, στο περιθώριο του κινήματος».

Ο Ντελπές είχε φτιάξει από το μηδέν την επιχείρησή του, έπειτα από μια φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριό του το 2011. 
Στο μενού του εστιατορίου του, με 7 πιάτα στα 180 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνονται σαμπάνια και στρείδια, αστακός και μοσχαράκι με μαύρη τρούφα. 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top