Το DNA πρόδωσε την τιμωρό με τις "φονικές" φράουλες - Έβαζε μέσα βελόνες

Συνελήφθη 50χρονη υπάλληλος αγροτικής μονάδας

φράουλες

Μία 50χρονη γυναίκα συνελήφθη στην Αυστραλία ως βασική ύποπτη για την υπόθεση με τις φράουλες, στις οποίες είχαν βάλει βελόνες ραψίματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην υπάλληλο γεωργικής μονάδας που παράγει φράουλες και οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι πιθανόν να το έκανε για αντίποινα. 

Το περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημάνει συναγερμός στην Αυστραλία, καθώς είχαν εντοπιστεί βελόνες σε κάποιες παρτίδες από φράουλες. Τότε, είχαν καταγραφεί περισσότερα από 200 κρούσματα, μετά από την εισαγωγή ενός άνδρα στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι, αφού είχε καταναλώσει φράουλες. Ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Νέα Ζηλανδία. 

Την Κυριακή οι αστυνομικές αρχές του Κουίνσλαντ ανακοίνωσαν τη σύλληψη μιας 50χρονης, στην οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά περιπτώσεις με φράουλες που περιείχαν βελόνες. 

Πρόκειται για την Μάι Ουν Τρινχ, η οποία εργαζόταν σε μια αγροτική μονάδα, στην οποία είχαν παραχθεί ορισμένες από τις φράουλες, στις οποίες βρέθηκαν βελόνες. 

Το δικαστήριο την άφησε ελεύθερη με εγγύηση, υπό το φόβο ότι θα πέσει θύμα αντιποίνων. Η ίδια υποστήριξε ότι τοποθέτησε τις βελόνες για λόγους «εκδίκησης».

Αυτό που οδήγησε στη σύλληψη της 50χρονης ήταν το DNA της γυναίκας που βρέθηκε σε αρκετές φράουλες. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε συνολικά πληροφορίες για 230 κρούσματα με φράουλες που είχαν βελόνες από 68 εταιρείες, στην πλειοψηφία τους στο Κουίνσλαντ. Αρκετές πάντως από αυτές τις καταγγελίες ήταν φάρσες. 

Η Ένωση Παραγωγών Φράουλας του Κουίνσλαντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σύλληψη της 50χρονης, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι καθώς κατηγορείται για επτά κρούσματα με φράουλες μέσα στις οποίες είχαν τοποθετηθεί βελόνες απομένουν πάρα πολλές περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχουν εντοπιστεί οι ύποπτοι.

Η υπόθεση είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές έκαναν πιο αυστηρή τη νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top