Το εμβληματικό ξενοδοχείο «Plaza» της Νέας Υόρκης περνά στα χέρια του Κατάρ

Η μεγαλύτερη επένδυση στην αγορά ακινήτων της Δύσης

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Νέας Υόρκης, το ξενοδοχείο «Plaza» περνάει στα χέρια του Κατάρ έναντι του ποσού των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στους πολυτελείς χώρους του οι οποίοι λειτουργούν από το 1907 έχουν γυριστεί πολλές σκηνές χολιγουντιανών ταινιών. Το «Άρωμα Γυναίκας» με τον Αλ Πατσίνο, «Μια ζωή την έχουμε» με την Αντζελίνα Τζολί αλλά και ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Κάρι Γκραντ, ο Γουόλτερ Ματάου, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η Τζέιν Φόντα είναι κάποιοι από τους αστέρες του Χόλιγουντ που χρησιμοποίησαν το Plaza ως σκηνικό.

Στο Κατάρ το Plaza

Το εμβληματικό ξενοδοχείο περνά στα χέρια των Καταριανών οι οποίοι καταβάλλουν 600 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσουν.

Η ιστορία του ανεξάντλητη. Ήταν το αγαπημένο κατάλυμα των Beatles ενώ εκεί έδωσε συνέντευξη τύπου η Μέριλιν Μονροε και παντρεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ την Μάρλα Μέιπλς.

Η συμφωνία του ξενοδοχείου Plaza είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην αγορά ακινήτων της Δύσης από το Κατάρ, από τότε που του επιβλήθηκαν οικονομικές κυρώσεις.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top