«Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Κύπρο» λέει ο αρχηγός του τουρκικού στρατού

Εμπρηστικές δηλώσεις μετά το σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω

Νέα πρόκληση από τον αρχηγό του τουρκικού στρατού

Μετά το σοβαρό επεισόδιο στη νήσο της Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και την επιθετική ρητορική.

(Σε όλες τις φωτογραφίες βλέπετε τον αρχηγό του τουρκικού στρατού στο πλευρό του Ερντογάν)

Αυτή τη φορά δια στόματος του αρχηγού του τουρκικού στρατού, Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»:

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τόνισε πως (οι Τούρκοι) θέλουν τα προβλήματα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, προσθέτοντας ότι επέδειξαν με καλή πρόθεση κάθε προσπάθεια για να είναι μια θάλασσα φιλίας και συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρά κατά τουρκικού ελικοπτέρου στη νήσο Ρω: Συναγερμός στο Πεντάγωνο – «Θα σας ξεριζώσουμε τα δόντια» λέει ο Μπαχτσελί

Επεισόδιο στη νήσο Ρω: Ο ελληνικός στρατός έχει φωτογραφίες και video από το τουρκικό ελικόπτερο

Ωστόσο ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Γι’ αυτό και πρέπει να ληφθούν με αποφασιστικότητα τα κάθε είδους απαραίτητα μέτρα. Και από δω και πέρα θα συνεχιστεί η λήψη μέτρων με την ίδια αποφασιστικότητα».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΡΩ  - «ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

 

Το πιο σοβαρό επεισόδιο μετά την κρίση των Ιμίων σημειώθηκε στο Αιγαίο, όταν Έλληνες στρατιωτικοί  άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε σε απόσταση 200 μέτρων πάνω από την Ρω, παραβιάζοντας τονελληνικό εναέριο χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο.

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από καταδρομείς που βρίσκονται πάνω στο νησί. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ΓΕΣ για την ελληνική αντίδραση «πρόκειται για προβλεπόμενη ενέργεια». Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά και χωρίς φώτα για να μην γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ. Μόλις είδε όμως τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε προς την Τουρκία. Πηγές από το Πεντάγωνο σημειώνουν πως το ελικόπτερο μπορεί να «τέσταρε» τα αντανακλαστικά μας, αλλά μπορεί επίσης να πετούσε και σε νυχτερινή εκπαίδευση, ή να ερευνούσε για λαθρομετανάστες.

Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως σοβαρό καθώς η στρατιωτική φρουρά στη Ρω αν δεν απομακρυνόταν το ελικόπτερο θα προχωρούσε σε κατάρριψη.

Μετά το επεισόδιο, η Τουρκία εξαπέλυσε μύδρους με τον  τούρκο Εθνικιστή Μπαχτσελί, να απειλεί πως θα ξεδοντιάσει τους Έλληνες πολιτικούς:

«Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη Ικόνιο, οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους, τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη και άτοπη προσπάθεια. Εμείς όταν χρειαστεί ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε εκείνα τα δόντια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top