Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα: Για προβοκάτσια κατηγορεί τη Βρετανία το Κρεμλίνο

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας υποστηρίζει πως είναι έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας και νοσηλεύονται από τις 4 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα και της κόρης του: Στην εξώπορτα του σπιτιού του Σκριπάλ ο νευροπαραλυτικός παράγοντας

Yπόθεση Σκριπάλ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους «κατασκόπους» - Mπαράζ απελάσεων και στην Ευρώπη

Από την πρώτη στιγμή η Ρωσία αρνείτο οποιαδήποτε ανάμειξη με το θέμα, με την Τερέζα Μέι να λαμβάνει δραστικά μέτρα, απελαύνοντας 23 Ρώσους διπλωμάτες. Το ίδιο έπραξαν και άλλες χώρες της Δύσης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Λονδίνο.

«ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

 

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία Αλεξάντρ Γιακοβένκο δήλωσε χθες Κυριακή ότι η υπόθεση Σκριπάλ είναι μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, την οποία διεξάγουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες:

«Αυτή η προβοκάτσια είναι έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν μας έχουν παρουσιάσει στοιχεία, αρνούνται να συνεργαστούν μαζί μας. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι μια προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε στο δίκτυο NTV ο Γιακοβένκο.

Ο ίδιος είπε ότι το Λονδίνο επιδίωκε να αποκρύψει το γεγονός ότι αποδέχτηκε σχεδόν όλους τους όρους που του έθεσαν οι Βρυξέλλες στις συνομιλίες για το Brexit και ήθελε να εμφανιστεί ως δύναμη αποτροπής απέναντι στην αποκαλούμενη "ρωσική απειλή" εξασφαλίζοντας έτσι τη στήριξη τόσο του κοινοβουλίου όσο και των πολιτών.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που της επιρρίπτουν βρετανοί αξιωματούχοι και έχει προσφερθεί να βοηθήσει στις έρευνες. Έπειτα από την απόφαση πολλών χωρών να απελάσουν διπλωμάτες της, η Μόσχα προέβη σε αντίποινα εις βάρος των συγκεκριμένων χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top