Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα και της κόρης του: Στην εξώπορτα του σπιτιού του Σκριπάλ ο νευροπαραλυτικός παράγοντας

Πού εστιάζει τις έρευνές της η βρετανική αστυνομία – Μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών από 23 χώρες

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Ρωσία μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Μεγάλη Βρετανία.

Αν και το Κρεμλίνο αρνείται από την πρώτη στιγμή την οποιαδήποτε ανάμειξη, η διεθνής κατακραυγή είναι τεράστια, καθώς το τελευταίο διάστημα σημειώνεται μπαράζ απελάσεων κατά της Ρωσίας, με 23 χώρες (και πρώτη-πρώτη τη Μεγάλη Βρετανία) να δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε 137 Ρώσους διπλωμάτες.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΡΙΠΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ

 

Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, όλα δείχνουν πως ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια εκτέθηκαν στον νευροπαραλυτικό παράγοντα πιθανώς στην εξώπορτα της κατοικίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία.

«Σε αυτό το στάδιο των ερευνών μας, πιστεύουμε ότι οι Σκριπάλ ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα στην μπροστινή πόρτα της κατοικίας τους», δήλωσε ο Ντιν Χέιντον ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. «Συνεπώς θα εστιάσουμε τις έρευνες μας εντός και γύρω της κατοικίας τους», πρόσθεσε ο Χέιντον, τονίζοντας πως «οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση του νευροπαραλυτικού παράγοντα ήταν στην εξώπορτα της κατοικίας τους».

Τέλος, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα εντείνει τις έρευνες στη γειτονιά της κατοικίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής παραμένει χαμηλός.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top