Ξεκίνησε στην Άγκυρα η κρίσιμη δίκη της βάσης Ακιντζί

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας- Πρώτη Ανάρτηση 01-08-2017 12:17

Ξεκίνησε σήμερα στην Άγκυρα η πιο κρίσιμη δίκη για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου για την οποία κατηγορούνται 486 άτομα τα οποία είχαν κινητοποιηθεί από την βάση Ακιντζί που αποτέλεσε το κέντρο των δραστηριοτήτων της βραδιάς εκείνης.

Η δίκη της βάσης Ακιντζί πραγματοποιείται σε δικαστική αίθουσα εντός των φυλακών Σιντζάν στην Άγκυρα όπου κρατούνται οι υπόδικοι με νούμερο ένα ύποπτο τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους είναι και τέσσερις πολίτες καθώς και ο πρώην αρχηγός αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ, ο οποίος θεωρείται ο καθοδηγητής των επιχειρήσεων του πραξικοπήματος. 

Η δίκη θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Αυγούστου και γύρω από τις φυλακές Σιντζάν έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Drones παρακολουθούν συνέχεια τις κινήσεις στην περιοχή ενώ μπροστά από τις φυλακές έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας. 

“Θέλουμε θανατική ποινή”, φωνάζουν έξω από δικαστήριο συγγενείς θυμάτων πραξικοπήματος

Συνθήματα όπως “Θέλουμε θανατική ποινή” και “Κάτω η οργάνωση FETO (Γκιουλέν)” φωνάζουν έξω από το δικαστήριο όπου ξεκίνησε η δίκη των 486 υποδίκων της βάσης Ακιντζί από όπου κατευθύνονταν οι επιχειρήσεις του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 

Συγγενείς νεκρών του πραξικοπήματος έριξαν σχοινί που συμβολίζει την θανατική ποινή στους υποδίκους, ενώ τους περνούσαν για να τους πάνε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η αστυνομία εμπόδισε πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να τρέξουν προς τους υποδίκους. Κρατούσαν επίσης πλακάτ που έγραφαν “Να δικαστούν οι τρομοκράτες με μια στολή όλοι”, “Θανατική ποινή στους προδότες”, “Αυτοί που απλώνουν χέρι στο κράτος να τους κοπεί το χέρι”.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου δημιουργήθηκε χώρος και για συγγενείς νεκρών του πραξικοπήματος προκλήθηκε επίσης ένταση. Όταν συγγενείς νεκρών άρχισαν να βρίζουν δικηγόροι υποδίκων αντέδρασαν χτυπώντας το χέρι τους στο τραπέζι.

Ο δικαστής παρενέβη προειδοποιώντας τις πλευρές. Ένας από τους συγγενείς φώναξε: “Στο τέλος θα πνιγείτε στη βρωμιά σας”. Ο δικαστής είπε: “Καταλαβαίνουμε τον πόνο και τον θυμό σας αλλά αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν εδώ ας αποχωρήσουν. Αν συνεχιστεί αυτός ο διάλογος θα αναγκαστούμε να απομακρύνουμε κάποιους”. 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top