H εξωφρενική απαίτηση δημοσιογράφου στον Μακρόν και η αφοπλιστική απάντηση του Προέδρου

"Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει πτυχές που δεν μου αρέσουν"

H εξωφρενική απαίτηση δημοσιογράφου στον Μακρόν και η αφο

Ένα από τα μεγαλύτερα προεκλογικά χαρτιά του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ήταν η πολύ γνωστή στη Γαλλία δημοσιογράφος Laurence Haïm. Η Haïm από το 1992 είναι ανταποκρίτρια στις ΗΠΑ, εγκατέλειψε, όμως, την καριέρα της για να μπει στο κόμμα του Μακρόν.

Με τον Πρόεδρο γνωρίστηκε όσο εκείνος ήταν υπουργός Οικονομίας επί Ολάντ, όταν της παραχώρησε συνέντευξη. Η δημοσιογράφος ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του Μακρόν και του κόμματός του, ενώ διετέλεσε κι εκπρόσωπος τύπου του. Στις 12 Ιουλίου, όμως, εγκατέλειψε το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο, κι ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ.

Πρώτη στα σχόλια, γι’ ακόμα μια φορά, η γαλλική σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaîné, που έσπευσε να δημοσιεύσει έναν πιθανό λόγο για τον «χωρισμό» της Haïm από τον Πρόεδρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, αφού ο Μακρόν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιογράφος του ζήτησε να την κάνει πρέσβειρα. Ο νέος, τότε, Πρόεδρος τινάχτηκε από τη θέση του κι αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η απάντηση του Μακρόν ήταν «δεν κατάλαβα, ονειρεύομαι! Τι άλλο θα ακούσω!».

Η γαλλική προεδρία έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε αυτός ο διάλογος. «Αυτές οι εκφράσεις δεν είναι του στιλ του Εμανουέλ Μακρόν. Δεν συνηθίζει να μιλάει έτσι, ειδικά με τα πρόσωπα από το περιβάλλον του, για τα οποία τρέφει φιλικά αισθήματα» είπε πηγή που βρίσκεται στο περιβάλλον του προέδρου.

Και η δημοσιογράφος, αντίστοιχα, αρνήθηκε την κατηγορία μέσω του Twitter της, λέγοντας ότι «ποτέ δεν θέλησα να γίνω πρέσβειρα. Εκτός ίσως στο κανάλι μου. Είμαι πάντα ειλικρινής σε όσα λέω. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη».

Δήλωσε, όμως, στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι «ο νέος γάλλος πρόεδρος έχει κάποιες πλευρές που δεν μου αρέσουν. Αλλά αυτά τα κρατάω για μένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top