Σήκωσε τα μανίκια ο Μακρόν: Όρισε εκ νέου Πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ και ζήτησε παραίτηση Υπουργού

Ο Γάλλος Πρόεδρος νίκησε αλλά δεν… θριάμβευσε στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας

Σήκωσε τα μανίκια ο Μακρόν: Όρισε εκ νέου Πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ και ζήτησε παραίτηση Υπουργού

Τον νυν Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, όρισε εκ νέου ο Εμανουέλ Μακρόν  στον πρωθυπουργικό θώκο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται το προεδρικό μέγαρο, ο Φιλίπ, θα πρέπει να προχωρήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας, που θα ανακοινωθεί έως την Τετάρτη στις 18.00 τοπική ώρα.

Ο πρωθυπουργός «υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον αρχηγό του Κράτους ο οποίος την αποδέχθηκε, προτού αναθέσει εκ νέου στον Εντουάρ Φιλίπ να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης της Γαλλίας και να συγκροτήσει μια νέα ομάδα», συμπληρώνεται από την ίδια πηγή.

Η παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης έγινε «σε συμφωνία με τη δημοκρατική παράδοση την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ελιζέ.

ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΜΑΚΡΟΝ-ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος όπως σας έχουμε ενημερώσει, εξασφάλισε μια από τις ευρύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες κατά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών (αλλά δεν πέτυχε την σαρωτική νίκη που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις με την αποχή να είναι ιστορική), σήκωσε τα μανίκια και ζήτησε από τον  Ρισάρ Φεράν, υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να «αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος «η Δημοκρατία Μπροστά» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δεκτό τον υπουργό, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με ακίνητα, προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ώστε να «ορίσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών». Από την πλευρά του το περιβάλλον του Ρισάρ Φεράν, σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, «επιβεβαίωσε» την πληροφορία προσθέτοντας ότι ο υπουργός «αποδέχθηκε» αυτήν την πρόταση.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top