Ερντογάν: «Μας έχει λυπήσει βαθιά η δήλωση Βορείου Ιράκ»

"Το Κατάρ δεν στηρίζει την τρομοκρατία"

Ερντογάν: «Μας έχει λυπήσει βαθιά η δήλωση Βορείου Ιράκ»

«Μας έχει λυπήσει βαθιά η δήλωση της διοίκησης του Βορείου Ιράκ» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση για δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ. 

«Μια αναζήτηση τέτοιας μεταρρύθμισης αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και είναι λάθος βήμα» είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τις κυρώσεις εναντίον του Κατάρ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν είναι καθόλου ανθρώπινο ούτε και ισλαμικό να προσπαθεί να απομονώσει κάποιος τον λαό μιας χώρας από κάθε πεδίο. «Το Κατάρ δεν είναι μια χώρα που στηρίζει την τρομοκρατία, το αντίθετο, έχει δείξει την αποφασιστικότητά του μαζί με την Τουρκία εναντίον του ISIS, που είναι η αιτία για τις καταστροφές στην περιοχή μας. Παρακαλώ, ας μην κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Δεν έχει κανένα όφελος για την περιοχή να ακολουθείται μια εκστρατεία συκοφαντίας που δείχνει το Κατάρ ένοχο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως είναι σαν να έχει ληφθεί απόφαση για απαγχονισμό του, προσθέτοντας πως ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να το λύσει αυτό το ζήτημα, ως ο μεγαλύτερος των χωρών του Κόλπου, και να ηγηθεί ώστε να γίνουν όσα βήματα είναι απαραίτητα.

«Εάν δεν ήταν η Τουρκία και το Κατάρ, δεν θα ήταν δυνατή η αντίσταση της αντιπολίτευσης στην Συρία εναντίον του ISIS και του τυραννικού καθεστώτος Άσαντ» είπε επίσης.

Η εφημερίδα Cumhuriyet σχολιάζει ότι με τη δήλωση του αυτή, ο Τούρκος Πρόεδρος παραδέχτηκε τον ρόλο που έπαιξε η Τουρκία μαζί με το Κατάρ στον εμφύλιο της Συρίας.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top