ΕΠΙΚΟ- Οργισμένοι Τούρκοι έκαψαν τη γαλλική σημαία, νομίζοντας ότι είναι η...ολλανδική!

Η γκάφα τους έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η σημαία της Ολλανδίας έχει τα ίδια χρώματα με τη σημαία της Γαλλίας. Δεν θέλει και πολύ να…γίνει το λάθος! Ο λόγος για μερικούς οργισμένους Τούρκους που θέλησαν να κάψουν την ολλανδική σημαία, έκαψαν, όμως, τελικά, τη γαλλική.

Οι ρίγες φαίνεται ότι αποτέλεσαν το πρόβλημα των έξαλλων Τούρκων, στην πλατεία Τζουμχουριέτ στη Σαμσούντα το Σάββατο. Λίγο αφού άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε Ολλανδία και Τουρκία, μετά την άρνηση της Χάγης να δεχτεί τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, μια ομάδα νεαρών Τούρκων αποφάσισε να κάψει την ολλανδική σημαία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το πρόβλημα είναι ότι η σημαία, τελικά, ήταν της Γαλλίας!

Οι νεαροί προσπαθούσαν επί ώρα να βάλουν φωτιά στη σημαία με αναπτήρα. Μετά από ώρα προσπαθειών χωρίς αποτέλεσμα, την έβαλαν κάτω στον δρόμο, την έλουσαν με εύφλεκτο υγρό και, τελικά, άναψε. Τότε, περήφανοι για το κατόρθωμά τους, άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο.

Η προσωπική ήττα ήρθε αργότερα, όταν πληροφορήθηκαν ότι είχαν κάψει…λάθος σημαία! Κι αυτό γιατί, αν και ήξεραν τα χρώματα της ολλανδικής (μπλε, κόκκινο και λευκό), τους διέφευγε η σειρά των χρωμάτων και το σχέδιο: οριζόντιες ρίγες για την ολλανδική σημαία και κάθετες για τη γαλλική!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top